spot_img
spot_img

Продужен притвор Далибору Јовичевићу, оптуженом да је на свиреп начин лишио живота оца

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Поступивши по приједлогу Тужилаштва Дистрикта Основни суд у Брчком продужио је притвор Далибору Јовичевићу (33)*, оптуженом да је у фебруару ове године у насељеном мјесту Брезово Поље Село на свиреп начин лишио живота његовог оца.

Продужење притвора оптуженом за убиство и недозвољено држање оружја или експлозивних твари услиједило је јер и даље постоји опасност од његовог бјекства.

Тужилаштво Дистрикта оптужило је Далибора Јовичевића да је између 11. и 12. фебруара у насељеном мјесту Брезово Поље Село на свиреп начин лишио живота његовог оца Славка Јовичевића.

Њега се терети да је, у вријеме док се у кући налазио сам са њим, тврдим предметом – аутоматском пушком оцу задао више удараца у предјелу главе усљед чега је наступила тренутна и насилна смрт жртве. Он је оптужен и због неовлаштеног држања аутоматске пушке марке М70, коју је користио за извршење убиства, а касније закопао у дворишту заједно с припадајућим шаржерима и муницијом.

Шест мјесеци послије, 11. августа, Тужилаштво је подигло оптужницу против Јовичевића и доставило је Основном суду, пред којим је прошле седмице започело суђење и у овом случају.

Подсјетимо, Тужилаштво Дистрикта током задњих мјесеци истовремено процесуира више случајева најтежих крвних деликата, који су се у врло кратком временском размаку десили на овом подручју крајем прошле и током ове године. Тужилаштво је у само неколико мјесеци, а након интензивно вођених истрага у три случаја убиства, од чега су два извршена на свиреп начин, подигло оптужнице против шест осумњичених починилаца.

Оптужени Јовичевић био је у бјекству више од двије седмице, због чега су за њим биле расписане потрага имеђународна потјерница. Слободе је лишен на подручју Сарајева пошто се јавио медицинској служби због повреде усљед пада у кориту ријеке Миљацке, након чега је по приједлогу Тужилаштва одмах притворен.

Неспорно је да је он активно предузимао радње бјекства и скривања, а постојање такве опасности не може се отклонити изрицањем било које мјере забране – наведено је у рјешењу којим му је притвор продужен и након потврђивања оптужнице.

*Предузимање радњи кривичног гоњења према одређеној особи не значи да је та особа заиста и одговорна за почињење кривичног дјела. Према принципу пресумпције невиности, свако се сматра невиним за кривично дјело док се правоснажном пресудом не утврди његова кривица.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img