Problemi studenata: Besplatno testiranje mrtvo slovo na papiru

Redakciji portala nula49.com danas se obratio student, opisujući problem u kome su se ovih dana našli mnogi.

Naime, kako tvrdi naš čitalac, besplatno testiranje koje je najavila Vlada Brčko distrikta, mrtvo je slovo na papiru.

Njegovo pismo prenosimo u cjelosti:

Poštovani,

Ja sam student Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu i pišem Vam ispred svih studenata koji studiraju u inostranstvu koji se nalaze u nezavidnoj situaciji nastaloj apsolutnom nekoordinacijom između institucija, a čije posljedice trpe studenti.

Donesena odluka o besplatnom testiranju je trenutno mrtvo slovo na papiru, jer testiranje je odloženo do daljnjeg, kako kažu iz javnog zdravstva, jer se čeka potpisivanje ugovora koje traje već nekoliko dana.

Na osnovu ovoga imam nekoliko pitanja za sve nadležne institucije.

Ako je svaki student koji su vratio u toku proglašenja epidemije mogao da ispoštuje sve mjere koje je Vlada izdala, misleći na obaveznu izolaciju od 28 dana, zašto sad Vlada ne može da ispuni svoju obavezu prema nama i to omogući blagovremeno testiranje da bismo se mogli vratiti?

Zatim, da li je akcenat u ovoj državi na mladima kao što se stalno potencira, jer se iz priloženog to ne vidi?

Za kraj želim da uputim apel svim nadležnim institucijama da u što kraćem roku riješe problem, jer naš bi zadatak trebao biti da sad učimo i obavljamo predispitne obaveze, a ne da moramo zadirati u politiku i formalnosti koje nisu naša obaveza.

Unaprijed hvala,
Ogorčeni student

 

 

 

 

2 komentara

  1. Granica sa Srbijom se otvara 1.juna, do tada je mogu preci samo drzavljani Srbije i stranci uz potvrdu odredjene ambasade, do tada cak i uz negativan PCR test strancima nije dozvoljen ulazak u Srbiju. Hrabri studenti pobjegli kucama i sad bi da se vrate kada pozele, nas nekolicina je ostala u Srbiji i za vrijeme vanrednog stanja i nije nam bilo lako, nismo pisali anonimna pisma ogorcenih studenata da nas vrate u BiH. Sto ste trazili to ste i dobili, manite se ‘coravog tuzakanja’ !

  2. Granica sa Srbijom se otvara 1.juna, do tada je mogu preci samo drzavljani Srbije i stranci uz potvrdu odredjene ambasade, do tada cak i uz negativan PCR test strancima nije dozvoljen ulazak u Srbiju. Hrabri studenti pobjegli kucama i sad bi da se vrate kada pozele, nas nekolicina je ostala u Srbiji i za vrijeme vanrednog stanja i nije nam bilo lako udaljeni od porodica, nismo pisali anonimna pisma ogorcenih studenata da nas vrate u BiH. Sto ste trazili to ste i dobili, manite se ‘coravog tuzakanja’ ! Da se ja pitam sve vas ogorcene studente koji ste pobjegli kucama bi stavio jos 14 dana u karantin po povratku u Srbiju pa probajte da se zalite u ovdje u Srbiji.

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime