Problemi socijalista u Brčko distriktu: Đokić bez podrške u matičnom odboru?

U Socijalističkoj partiji raste nezadovoljstvo rukovođenjem predsednika Petra Đokića, a poslednji u nizu odbora koji otkazuju poslušnost predsedniku partije je upravo njegov matični odbor u Brčkom.

Prema dobro obaveštenim izvorima “Novosti” bliskim brčanskom odboru Socijalista, sukob je između Petra Đokića i njegovog sina Bojana sa jedne strane i predsednika Opštinskog odbora Brčko Zorana Kokanovića, člana Glavnog odbora SPRS i poslanika u Brčko Distriktu. Đokići su pokušali da na poslednjoj sednici kadriraju svog čoveka na funkciju šefa Odeljenja za poljoprivredu u Brčkom, ali na kraju je prošao predlog predsednika OO Kokanovića, uprkos pritiscima na članove odbora od strane Petra i Bojana Đokića.

– Prvo je na zahtev predsednika odbora Brčko smenjen šef odeljenja za privredu BD Zoran Gajić, odnosno podnio je ostavku iz “zdravstvenih razloga”, a Gajić je inače kadar Bojana Đokića, sina predsednika partije. Na sednici odbora, nije prošao predlog Petra i Bojana Đokića, koji su tražili da za šefa odeljenja bude imenovan Boško Orlić, nego je prošao predlog Zorana Kokanovića, čoveka koji je u Brčkom napravio rezultat i koji ima poverenje većine Socijalista u ovom gradu – kažu dobro obavešteni izvori i dodaju da će na ovo mesto biti imenovan Perica Burgić kojeg predlaže struja Kokanovića.

Izvori našeg lista tvrde da je Đokić posle fijaska na sednici opštinskog odbora u kasne sate telefonom kontaktirao gradonačelnika Brčkog i tražio da ne prihvati ostavku Gajića, kako ne bi prošao predlog Opštinskog odbora.

Sagovornici ovog lista tvrde i da se nije često dešavalo da predsednik jedne partije nema podršku u matičnom odboru, pa se među Socijalistima uveliko priča o ponudi predsedniku da se povuče i sa pozicije predsednika i sa političke scene, nakon niza afera i činjenice da nema podršku ni u rođenom Brčkom.

– Socijalisti u Brčkom imaju rezultat i imaće ga ponovo, a rukovodstvo partije na čelu sa Đokićem i njegovim ambicioznim sinom Bojanom predstavlja kamen oko vrata. Nema liderstva, nego se radi isključivo o sitnim ličnim interesima i trgovinama, nema podrške, ali ima afera i kadriranja nesposobnih i nezaslužnih lica na najodgovornihe funkcije. U Brčkom je Petar pokušao da uvede sina kao osobu koja će preuzeti primat u partiji, ali je to na njihovo veliko iznenađenje propalo. Autoritet više nema ni Petar, a kamoli njegov sin, kažu naši izvori.

Takođe dodaju da je Đokić pokušao da “zavede red” u partiji posle pobune hercegovačkih socijalista zbog kadriranja i odnosa rukovodsta partije prema odborima koji su napravili rezultate na prošlim izborima.

– Autoritet je pokušao pokazati u Brčkom, gde je smatrao da je “siguran”, ali je iz svega izašao kao predsednik partije bez podrške iz sopstvenog odbora, ističu izvori.

Novosti su kontaktirale Bojana Đokića kako bi nam prokomentarisao situaciju u SP Brčko, ali nam je rekao da ne može komentarisati pomenute navode. Za razgovor nije bio raspoložen ni Zoran Kokanović predsednik SP u Brčkom, koji je rekao da ima privatnih obaveza. Petar Đokić lider SP nije bio dostupan za izjavu.

Sednica Vlade RS

Unutrašnji problemi za Đokića predstavljaju samo dio tereta, jer kao ministar rudarstva i energetike našao se na udaru premijera Radovana Viškovića, zbog stalnog pristizanja negativnih mišljenja na dodele koncesija. Već duže vreme u pripremi je Tematska sjednica Vlade RS na kojoj će biti analiziran rad Đokića kao ministra i njegovih koncesija, ali topk posebne sednice Vlade RS zavisiće od dešavanja u SP i mogućnosti da Đokić izugubi podršku u stranci.

1 komentar

  1. S tim što je “kandidat Đokića” pošten i vredan porodičan čovek, kome.je druga “struja” već pokušala namestiti prljavu igru, a koja je na kraju koštala državu, pobedio na konkursu, a kasnije je odluka preinačena na intervenciju “mešetara”. Pozdrav iz Beograda svim valjanim Brčacima

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime