Problem u najavi: Hoće li brčanski školarci ući u prljave učionice?

Broj zaraženih na području našeg grada u drastičnom je porastu, pandemija virusa korona ne jenjava, a čini se da će brčanski školarci novo polugodište započeti u prljavim učionicama.

Naime, prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao nula49.com, problem tendera za čišćenje škola ponovo je aktuelan.

- Reklama -

Prema našim izvorima, firma koja je “prošla” još uvijek nije prijavila radnike, niti su škole spremne za početak nastave koji nas očekuje za svega 2 dana.

Da paradoks bude potpun u ovom našem ogledu za ugled, nezvanične informacije govore da je pomenuta firma dobila posao uprkos nepotpunoj tenderskoj dokumentaciji. Ugovori koje su radnici dobili na potpisivanje, tvrde naši izvori, nisu u skladu sa zakonima Brčko distrikta, već Federacije BiH, pa se tako javljaju brojni problemi sa toplim obrokom, isplatama plata, ali i brojem radnika…

Da li će brčanska djeca u ovo vrijeme pandemije novo polugodište započeti u prljavim učionicama, saznaćemo već u ponedeljak, ali ne sumnjamo da će se o pitanju čišćenja škola pisati i u budućnosti.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime