Признао кривицу: Ђорђе Поповић осуђен на новчану казну - nula49.com
spot_img
spot_img

Признао кривицу: Ђорђе Поповић осуђен на новчану казну

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ђорђе Поповић, бивши министар саобраћаја и веза Републике Српске, осуђен је на новчану казну по оптужници која га терети да је торбицом ударио Горана Лујића, бившег шефа полиције Брчко дистрикта, који му је био шеф док је Поповић био командир у полицији.

Потврђено је то за “Независне новине” из брчанског тужилаштва, одакле додају да је Поповић оптужен за угрожавање сигурности, у стицају са два кривична дјела лака тјелесна повреда.

“Ђорђе Поповић закључио је споразум о признању кривице с Тужилаштвом Брчко дистиркта БиХ. По споразуму закљученом данас, а који је истог дана разматран и прихваћен од стране Основног суда Брчко дистрикта БиХ, Поповићу је изречена јединствена новчана казна од 1.900 КМ”, навели су из Тужилаштва Брчко дистрикта.

Претходно су му, како додају, утврђене појединачне новчане казне у износима од 700 КМ за угрожавање сигурности, те 800 КМ, односно 500 КМ за кривична дјела лака тјелесна повреда.

“На рочишту за разматрање споразума о признању кривице, оштећени овим кривичним дјелима поставили су имовинскоправне захтјеве за накнаду штете, у којем правцу су одлуком суда упућени на покретање парничног поступка. Истовремено, суд је пресудом обавезао оптуженог на сношење свих трошкова судског поступка, као и трошкова насталих у истрази”, речено је за “Независне новине” из брчанског тужилаштва.

Односи се то, подсјетимо, на инцидент који се догодио 24. марта 2022. године око 18.20 у Брчком, у отвореној башти угоститељског објекта у Улици Вука Караџића.

У башти је, судећи према оптужници, Поповић сједио за столом са Р.Н., Д.К. и С.Б., а затим је у супротни дио баште ненадано дошао Лујић са Миланом Петруљевићем.

“При томе је Лујић сјео знатно далеко од стола за којим је сједио Поповић. Поповић одраније има крајње поремећене односе и изражену нетрпељивост према Лујићу, која датира још од 2008. године, када је због извјесног догађаја у вријеме када је Лујић био шеф полиције Поповић остао без сталног запослења у полицији као један од командира”, наводи се у оптужници која је у посједу “Независних новина”.

Поповић, додаје се, прво од конобара захтијева да се Лујић и Петруљевић као гости удаље из локала, због чега конобар бива приморан да се обрати шефу сале, а овај позива власника ресторана, не знајући шта учинити на упорно Поповићево инсистирање.

“У једном моменту, због ранијег анимозитета према Лујићу, а налазећи се при томе у стању смањене урачунљивости због средњег пијанства, Поповић скаче од стола и убрзаним кораком одлази до Лујићевог стола, гдје је почео да галами на њега упућујући му конкретне ријечи: ‘Што те нисам убио раније'”, истиче се у оптужници.

Потом је Поповић, додаје се, снажније замахнуо својом личном напуњеном торбицом и ударио Лујића у главу, с лијеве стране лица, чиме је нанио Лујићу лаку повреду у виду нагњечења главе.

Поповића је, истиче се, друштво спријечило у даљим насртајима, али он десном песницом удара и Петруљевића у дио главе, при чему му је нанио лаке повреде у виду нагњечно-раздерне ране горње усне и нагњечење доње усне.

“Тада су другови успјели да одвуку Поповића од њих, а код Лујића је изазван озбиљан осјећај узнемирености и даљег стања страха усљед оваквог Поповићевог понашања, поготово што је схватио да је Поповић у стању да му изговори овакву пријетњу, за њега крајње озбиљну, и по протеку више од 14 година од поменутог догађаја који је код Поповића створио осјећај анимозитета и приписивања потпуне кривице Лујићу, када је Поповић остао без посла у полицији”, наводи се у оптужници.

 

 

(nezavisne.com)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img