spot_img
spot_img

Privredna komora organizovala obuku iz oblasti zaštite i sigurnosti na radu

spot_img
spot_img

Privredna komora Brčko distrikta organizovala je danas specijalizovanu obuku o značaju unapređenja zaštite i sigunosti na radu, podizanje nivoa znanja zaposlenih u poljoprivredno-prehrambenoj industriji, kao i upravljanju rizikom i unapređenju učinka poslovanja.

“Obuka je namijenjena preduzetnicima, vlasnicima poljoprivrednih gazdinstava, menadžerima i zaposlenim u zadrugama, mikro, malim i srednjim preduzećima koja se bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom ili preradom poljoprivrednih proizvoda i sirovina”, pojasnio je predavač na današnjoj obuci,Mirsad Lišić.

On je naglasio da trenutno veliki problem u ovoj oblasti predstavljaju podzakonski akti koji su zastarjeli i nisu usklađeni sa današnjim tehnološkim napretkom i procesima rada.

“Edukacija je besplatna za učesnike i svi kandidati koji budu pohađali obuku, imat će priliku da provjere stečeno znanje i dobiju uvjerenje o uspješno odslušanoj obuci”, istakla je Sanela Hadžajlić, predsjednica Privredne komore u Brčkom.

Privredna komora Brčko distrikta će sličnu obuku organizovati i u martu mjescu, a sve je u okviru projekta EU4BusinessRecovery koji implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) uz finansijsku podršku Evropske unije i Vlade Savezne Republike Njemačke.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img