spot_img
spot_img

Притворен Брчак који је након провале кућу запалио хепо коцкама

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Мирославу Томићу (31) из Брчког одређен је једномјесечни притвор због сумње да је провалио у једну кућу , а затим је запалио хепо коцкама.

Притвор му је одредио Основни суд у Брчком због бојазни да би могао поновити кривично дјело, с обзиром да је осуђиван за слична кривична дјела, али и за убиство комшинице.

Из Тужилаштва Брчко дистрикта саопштили су да Томића терете да је прије седам дана у мјесту Дубраве, разбио прозор на кући Ж. Г. ушао унутра и подметнуо пожар.

– Он је у дневном боравку уз помоћ хепо коцки запалио кревет у кући. Пожар се са кревета проширио и на остале просторије унутар куће које су изгорјеле. Сумња се, такође, да је Томић украо и дијелове санитарне и друге опреме- наводи се у наредби за провођење истраге.

Томића је Полиција Брчко дистрикта БиХ ухапсила 10. јануара, те га наредног дана довела у просторије Тужилаштва и предала тужиоцу на даљње процесуирање.

– Иако се осумњичени може жалити Апелационом суду Дистрикта, жалба на рјешења о притвору не задржава његово извршење. Тужилаштво и Полиција с друге стране интензивно настављају прикупљање доказа за кривична дјела паљевине и тешке крађе – наводи се у саопштењу Тужилаштва Брчко дистрикта.

 

 

 

(srna)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img