Pritvor od mjesec dana zbog prodaje kokaina

Postupajući po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta BiH Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor 45-godišnjaku osumnjičenom da je prije tri dana u Brčkom radi prodaje držao i stavljao u promet opojnu drogu kokain.

Nakon hapšenja, te policijskog i tužilačkog  zadržavanja T.M. će  dalje ostati lišen slobode na osnovu rješenja o određivanja pritvora, čije se izvršenje ne može odgoditi niti žalbom.

- Reklama -

Nakon što je po obavještenju o izvršenom krivičnom djelu u nedjelju vršenje uviđaja na licu mjesta povjerilo policijskim službenicima Policije Brčko distrikta BiH Tužilaštvo Distrikta u saradnji s ovom agencijom nastavilo je s intenzivnim provođenjem istrage u ovom slučaju. Pored ostalih naloženih mjera i radnji na rasvjetljavanju i dokazivanju krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga Tužilaštvo je nakon ispitivanja osumnjičenog predložilo da mu se zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i ometanja krivičnog postupka odredi pritvor u trajanju od mjesec dana.

Ocjene Tužilaštva o opasnostima do kojih bi dovelo puštanje na slobodu osumnjičenog  obrazložene su i dokazane danas pred Osnovnim sudom Distrikta, koji je prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenom u cjelosti prihvatio.

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH sprovodi istragu protiv T.M.  zbog osnova sumnje da je 02. aprila u prijepodnevnim satima u jednom ugostiteljskom objektu u Brčkom  kod sebe neovlašteno radi prometa  držao kokain, te da je ovu opojnu drogu davao licima koja su bila s njim u društvu radi konzumiranja.

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime