Pripadnici Granične policije u Brčkom zaplijenili veću količinu tekstilne robe

Pripadnici Centralnog istražnog kancelarije Granične policije Bosne i Hercegovine, 9. novembra 2021. godine na području Brčkog, spriječili su krijumčarenje veće količine tekstilne robe i njeno daljnje rasturanje na tržište BiH.

U vezu sa ovim krijumčarenjem dovodi se državljanin BiH kod kojeg je, prilikom granične kontrole u vozilu VW Sharan, bh. nacionalnih oznaka, otkrivena veća količina odjevnih predmeta zaštićenih robnih marki.

- Reklama -

– Pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva BiH i prema naredbi sudije za prethodni postupak Suda BiH, spomenuti bh. državljanin je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „organizovranje grupe ljudi ili udruženja za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe” iz člana 215., a u vezi sa krivičnim djelom „krijumčarenje” iz člana 214. Krivičnog zakona BiH.

Prilikom pretresa vozila, utvrđeno je da se radi o 686 odjevnih predmeta za koje bh. državljanin nije posjedovao dokaz o porijeklu robe. Tržišna vrjednost krijumčarene robe je blizu 50 000 KM. U toku je daljnji rad na ovom slučaju, saopšteno je iz Granične policije BiH.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime