spot_img
spot_img

Пријете ли поплаве Брчко дистрикту?

spot_img
spot_img

У Босни и Херцеговини током протеклог викенда у многим градовима и општинама дошло је до плављења воде и уништавања материјалних добара. У Брчко дистрикту према ријечима из Капетаније Брчко тренутно нема опасности и није дошло до излива воде у критичним подручјима.

“Пораст водостаја ријеке Саве за сада не ствара проблеме на подручју Брчко дистрикта и не постоји ризик од плављења критичних подручја. Снијег који је пао током протеклог викенда није био интензиван и није створио веће проблеме, те се очекује убрзо његово топљење. Повишени водостај погодује пловним возилима, али у исто вријеме ствара потешкоће због великих количина дрвета и предмета које ријека наноси, те долази до оштећења пловних ознака”, рекао је Младен Рогић капетан Капетаније Брчко дистрикта.

Према информацијама из Цивилне заштите на територији Брчко дистрикта за сада није било проблема. Оперативно комуникацијски центар није запримио ниједан позив који се односи на излив воде из ријека, корита, потока. Снијег који је пао према информацијама из хидрометеоролошких служби убрзо ће се отопити, те неће произвести посљедице опасне по становнике Брчко дистрикта. Такођер, није било ни појаве клизишта у протеклим данима.

“Грађани не треба да страхују јер тренутно нема опасности од излива воде. У случају неких драстичнијих промјена свакако смо доступни у свакоме моменту грађанима који нас могу контактирати путем Оперативно комуникацијког центра”, рекао је Един Ражаница Специјалиста за стручне и административне послове и обуку у Цивилној заштити.

Он је додао да оперативно комуникацијски центар Одјељења за јавну сигурност није примио ниједан хитни позив током викенда, а припадници Цивилне заштите константно су на терену и прате развој ситуације.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img