Prijem za odbojkašku ekipu Prve osnovne škole u Vijećnici

Šef Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Senad Osmanović danas je u zgradi Vijećnice upriličio prijem za žensku odbojkašku ekipu Prve osnovne škole u Brčkom povodom osvajanja prvog mjesta na Prvom balkanskom prvenstvu ženske školske odbojke starosti do 15 godina.

Osmanović je čestitao ekipi na ostvarenom rezultatu i što su predstavile Brčko i Bosnu i Hercegovinu u najboljem svjetlu.

- Reklama -

„Pokazale su da je Brčko grad odbojke. Zasigurno moramo organizovanije ulagati u sport,  naročito u školski sport koji ima veliki potencijal u našem gradu, a sve s ciljem kako bi gradili bolje društvo. Zahvaljujem se profesoru Milunoviću koji je predvodio ovu ekipu, Mari Matkić, šefici Podojeljenja za predškolsko i osnovno obrazovanje, i profesoru Šemsudinu Ahmetbašiću. Takođe, nakon ovih rezultata pojavila se i ideja da budemo domaćini narednog prvenstva. Potrudiću se da se obezbijede sredstva kako bi Brčko bio domaćin ovog prvenstva“, kazao je Osmanović.

Zoran Milunović, profesor fizičke kulture i pomoćnik direktora Prve osnovne škole u Brčkom, zahvalio se Odjeljenju za obrazovanje koje je omogućilo da ekipa učestvuje na takmičenju u Skoplju te naglasio da je ekipa pokazala i potvrdila da potiče iz grada gdje se sport vrednuje.

Milica Mitrović i Anđela Radoš su učesnice takmičenja i kazale su da je to za njih bilo jedno veliko i lijepo iskustvo na kojem su pored ostvarenih vrhunski rezultata stekli i mnoga prijateljstva.

Na prijemu odbojkašica prisustvovala je i Mara Matkić, šefica Pododjeljenja za predškolsko i osnovno obrazovanje, i profesor Šemsudin Ahmetbašić koji su, takođe, čestitali ekipi na rezultatima, te zaželjeli puno uspjeha u sportskom životu.

Podsjećamo, ženska odbojkaška ekipa Prve osnovne škole nakon što je pobijedila na međuškolskom takmičenju u Brčko distriktu BiH dobila je poziv da učestvuje na Prvom balkanskom prvenstvu za žensku odbojku koje je održano u Skoplju od 7. do 10. juna 2018. godine.

Odbojkašice Prve osnovne škole su sve utakmice dobile sa 2 : 0 u setovima i to Albaniju 25 : 16 i 25 : 17, Makedoniju 25 : 18 i 25 : 22, Crnu Goru 25 : 13 i 25 : 18, Kosovo 25 : 12 i 25 : 17.

Generalni sekretar Međunarodne asocijacije školskog sporta Jan Kulen dodijelio je pehar našoj pobjedničkoj ekipi.

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime