spot_img
spot_img

Презентована идејна рјешења за мултифункционалну градску дворану у Брчком

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У Градској вијећници данас је одржана изложбена презентација 8 прворангираних рјешења по расписаном конкурсу за израду идејног рјешења градске мултифункционалне сале, гдје су се заинтересовани могли упознати са детаљима и разговарати о изложеним рјешењима.

Како је у свом обраћању новинарима казао градоначелник Есед Кадрић, Влада Дистрикта се дужи низ година бави питањем градске сале, те је у задњих годину дана интензивирала припреме за почетак изградње овог важног инфраструктруног објекта у Дистрикту за потребе локалних спортских клубова.

„Данас смо презентовали идејна рјешења мултифункционалне градске сале које је наручило Одјељење за јавне послове у прошлом мандату, а које нисмо могли презентовати због пандемије корона вируса и практично је Влада у међувремену израдила пројектни задатак и прослиједила Заводу за планирање, пројектовање и развој како бисмо кренули са пројектовањем сале са затвореним базенима“, казао је Кадрић, додајући да је Влада ангажовала Грађевинско-геолошки институт из Тузле за провјеру квалитета садашње конструкције градских базена.

„Процијењено је да можемо инкорпорирати један од понуђених концепата на постојеће конструкције градских базена и да се гради нова сала. Иницијално је обезбијеђено око 2,5 милиона марака за почетак изградње овог објекта“, изјавио је Кадрић.

Ненад Радојковић, шеф Пододјељења за јавне објекте у Одјељењу за јавне послове, казао је да је конкурс за израду идејног архитектонског рјешења градске сале и базена спроведен у 2020. години с циљем да се дође до квалитетног рјешења које ће послужити за наставак пројектних активности које се тичу израде просторно-планске и пројектне документације.

„У посљедње двије године сукобљавају се два концепта, један се односи на максимално искоришћавање постојећих објеката уз наставак радова на изградњи сале и затварања постојећег базена, а други концепт се односи на нову изградњу једног од понуђених идејних рјешења на тој или некој другој локацији. Прије годину дана је Влада донијела закључак да се радови наставе на постојећим објектима и након извршених испитивања и анализе, добили смо коначан налаз да су објекти употребљиви уз одговарајуће санационе радове. Овдје су данас презентована идејна рјешења Завода како би се реализовало претходно поменуто у смислу сагледавања најбоље варијанте за имплементације овог пројекта“, појаснио је Радојковић.

Изложба идејних рјешења у галерији Вијећнице биће отворена до 27. маја 2022. године, те се позивају сви грађани, а нарочито спортски радници, да посјете исту и искажу своје мишљење. Уједно, грађани могу учествовати у анкети у вези са идејним рјешењима доступној путем ЛИНКА.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img