Pretresi u Brčkom: Uhapšeno jedno lice

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su na osnovu operativnih saznanja, a postupajući po Naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH, dana 19.06.2020. godine u vremenu od 17:00 do 19:00 sati u jednom brčanskom naselju izvršili pretrese lica J.P. rođenog 1989. godine u Brčkom, kao i stambenih prostorija koje koristi pomenuto lice.

Tokom pretresa pronađen je jedan pvc paketić NN biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“, jedan pvc paketić u kojem se nalazilo 40 sjemenki koje svojim izgledom asociraju na sjemenke „Indijske konoplje“, jedan pištolj, 24 komada metaka kalibra 9 mm, jedan mobilni telefon s pripadajućom sim-karticom. Tokom preliminarnog vještačenja utvrđeno je da se radi o opojnoj drogi „Marihuana“ ukupne neto težine 4,482 grama.

Nakon izvršenih pretresa u prostorije Policije Brčko distrikta BiH privedena su dva lica J.P. i M.Z.. Nakon kriminalističke obrade M.Z. je pušten, dok je J.P. lišen slobode zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlašena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 232 stav 1 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, krivično djelo „Omogućavanje uživanja opojnih droga“ i krivično djelo iz člana 65 Zakona o oružju i municiji Brčko distrikta BiH.

Stručni referent za odnose s javnošću – portparol
Policije Brčko distrikta BiH
Dževida Hukičević

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime