Pretresi i u Brčkom: Granična policija sprovodi akciju “Koridor”

Pripadnici Granične policije BiH, na području Bijeljine, Brčkog, Ugljevika i Doboja pod nadzorom Tužilaštva BiH, a po naredbama Suda BiH, realizuju operativnu akciju kodnog naziva KORIDOR.

Tokom realizacije navedenih aktivnosti, provode se pretresi na 12 lokacija, koje koristi osam osumnjičenih osoba, s ciljem pronalaska dokaza i predmeta važnih za kazneni postupak zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo „Organiziranje grupe ljudi ili udruženja za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe“ iz članka 215. stavka (1) KZ BiH i kazneno djelo „Krijumčarenje“ iz članka 214. KZ BiH.

- Reklama -

Navedene aktivnosti su usmjerene na dokazivanje nezakonitih aktivnosti u kojima su osumnjičene osobe, kao pripadnici organizirane skupine, u vremenskom razdoblju od avgusta do decembra 2021. godine, organizovano učestvovale u krijumčarenju tekstilne robe i cigareta, vrijednosti više stotina hiljada konvertibilnih maraka, koje prethodno nisu prošle carinsku proceduru, iz Srbije i Crne Gore u BiH, a zatim dalje distribuirali na području BiH, čime je znatno oštečen budžet BiH.

U toku navedenih aktivnosti, po ovom predmetu u nekoliko odvojenih događaja pronađena je i privremeno oduzeta tekstilna roba i cigarete u vrijednosti preko 350 000 KM.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime