Пресуда за покушај убиства: Осману Хусејновићу седам и по година затвора - nula49.com
spot_img
spot_img

Пресуда за покушај убиства: Осману Хусејновићу седам и по година затвора

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Тужилаштво Брчко дистрикта БиХ доказало је оптужбе против Османа Хусејновића (34) оптуженог да је прије двије године године у брчанском насељу Прутаче хицима из пиштоља покушао убити Н. А. Након главног претреса пред Основним судом Дистрикта Хусејновић је за покушај убиства и неовлаштено држање оружја неправоснажно осуђен на јединствену казну затвора у трајању од седам и по година затвора.

Хусејновић је оптужен да је 10. марта 2021. године, око 03.00 сата у насељу Прутаче, у непосредној близини трговачког објекта Омер пром, из пиштоља којег је нелегално посједовао, пуцао на Н. А. у намјери да га лиши живота. Хусејновићу се ставља на терет да је на оштећеног, који се ту довезао и зауставивши аутомобил код наведеног објекта кренуо према њему, испалио два хица од којих је један погодио оштећеног у предјелу стомака нанијевши му тешке тјелесне повреде опасне по живот. Након тога, он се аутомобилом удаљио у непознатом правцу, док је оштећени превезен у брчански медицински центар – наводи се у оптужници. Покушају убиства претходила је краћа расправа између њих двојице којом су наставили међусобни конфликт раније започет у Брчком.

Хусејновића је убрзо ухапсила брчанска полиција и одмах га предала Тужилаштву, које је због опасности од бјекства предложило суду да му одреди притвор. Након проведене истраге, Тужилаштво је подигло оптужницу теретећи Хусејновића за кривично дјело убиства (из члана 163 став 1 Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ), у покушају, као и за кривично дјело неовлаштене набавке, држања или продаје оружја или битних дијелова за оружје (из члана 65 Закона о оружју и муницији Брчко дистрикта БиХ). По одржаном главном претресу, он је пред Основним судом неправоснажно осуђен на јединствену казну затвора у трајању од седам година и шест мјесеци. За покушај убиства оптуженом је претходно утврђена појединачна казна затвора од седам година, док му је за неовлаштену набавку и држање оружја утврђена појединачна затворска казна од десет мјесеци. На приједлог Тужилаштва, изречена му је и мјера сигурности одузимања предмета – пиштоља марке ЦЗ М70 калибра 7,65 мм, који ће се уништити у складу с пресудом. Једнако као и Тужилаштво, пресуду Основног суда оптужени може побијати жалбом.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img