Препун Дом културе уживао у концерту КУД “Јоцо Савић Илићка” - nula49.com
spot_img
spot_img

Препун Дом културе уживао у концерту КУД “Јоцо Савић Илићка”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Традиционални годишњи концерт културно-умјетничког друштва “Јоцо Савић Илићка” одушевио је синоћ бројну публику у брчанском Дому културе.

Наступи свих секција фолклора, те пјевачких група и оркестра овог културно-умјетничког друштва изазвали су велико интересовање Брчака, па је Дом културе тако био премали да угости све оне који су жељели уживати у традиционалном представљању игре и пјесме из свих крајева Српског свијета.

Панто Башић, потпредсједник КУД “Јоцо Савић Илићка” истиче да је сат и четрдесет минута сопственог програма ријетка ствар у свијету фолклора.

“Заиста сам поносан на све наше чланове. Потпуно самосталан концерт ријеткост је у свијету фолклора, а судећи по коментарима публике чини ми се да смо оправдали, ако не и надмашили, очекивања”, истиче Башић.

Мирослав Глувајић, члан управног одбора КУД-а додаје да је годишњи концерт сада већ традиција, те је нешто на шта је публика навикла.

“Није увијек било лако организовати овај концерт, али смо успјели учинити га традицијом. Данас смо нарочито поносни на испуњену салу Дома културе. Она је додатан мотив за рад свима нама, али и порука о важности онога што радимо”, истиче Глувајић.

Он додаје да је КУД “Јоцо Савић Илићка” ове године домаћин дјеци са Косова и Метохије у оквиру пројекта “Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске”. Једино је то културно-умјетничко друштво које је домаћин у овом значајном пројекту, а свакако су, истиче Глувајић, свјесни да је то велика одговорност.

“Указана нам је велика част, али и дата велика одговорност. Радујемо се доласку наших младих сународника, те смо сигурни да ће Брчко и ове године бити добар домаћин.

У Брчком влада велико интересовање за прихват малишана са Косова и Метохије, а сви заинтересовани за прихват дјеце у своје породице могу се пријавити у просторијама КУД “Јоцо Савић Илићка” или на број телефона 065769182.

 

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img