wso slot
akun wso slot
nuklir slot
akun pro taiwan
slot server taiwan
slot taiwan
akun pro vietnam
slot server vietnam
slot vietnam
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
akun wso slot
nuklir slot
maxwin slot demo
pistol4d
situs judi bola
Prepun Dom kulture uživao u koncertu KUD “Joco Savić Ilićka” - nula49.com
spot_img

Prepun Dom kulture uživao u koncertu KUD “Joco Savić Ilićka”

Published:

spot_img

Tradicionalni godišnji koncert kulturno-umjetničkog društva “Joco Savić Ilićka” oduševio je sinoć brojnu publiku u brčanskom Domu kulture.

Nastupi svih sekcija folklora, te pjevačkih grupa i orkestra ovog kulturno-umjetničkog društva izazvali su veliko interesovanje Brčaka, pa je Dom kulture tako bio premali da ugosti sve one koji su željeli uživati u tradicionalnom predstavljanju igre i pjesme iz svih krajeva Srpskog svijeta.

Panto Bašić, potpredsjednik KUD “Joco Savić Ilićka” ističe da je sat i četrdeset minuta sopstvenog programa rijetka stvar u svijetu folklora.

“Zaista sam ponosan na sve naše članove. Potpuno samostalan koncert rijetkost je u svijetu folklora, a sudeći po komentarima publike čini mi se da smo opravdali, ako ne i nadmašili, očekivanja”, ističe Bašić.

Miroslav Gluvajić, član upravnog odbora KUD-a dodaje da je godišnji koncert sada već tradicija, te je nešto na šta je publika navikla.

“Nije uvijek bilo lako organizovati ovaj koncert, ali smo uspjeli učiniti ga tradicijom. Danas smo naročito ponosni na ispunjenu salu Doma kulture. Ona je dodatan motiv za rad svima nama, ali i poruka o važnosti onoga što radimo”, ističe Gluvajić.

On dodaje da je KUD “Joco Savić Ilićka” ove godine domaćin djeci sa Kosova i Metohije u okviru projekta “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”. Jedino je to kulturno-umjetničko društvo koje je domaćin u ovom značajnom projektu, a svakako su, ističe Gluvajić, svjesni da je to velika odgovornost.

“Ukazana nam je velika čast, ali i data velika odgovornost. Radujemo se dolasku naših mladih sunarodnika, te smo sigurni da će Brčko i ove godine biti dobar domaćin.

U Brčkom vlada veliko interesovanje za prihvat mališana sa Kosova i Metohije, a svi zainteresovani za prihvat djece u svoje porodice mogu se prijaviti u prostorijama KUD “Joco Savić Ilićka” ili na broj telefona 065769182.

 

 

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img