Preminuo visokopozicionirani policijski službenik Policije Brčko distrikta BiH Goran Kokanović

- Reklama -

Policija Brčko distrikta BiH ostala je danas bez još jednog svog zaposlenika, visokopozicioniranog policijskog službenika, Gorana Kokanovića, koji je noćas nakon kratke i teške bolesti preminuo na UKC Tuzla u 48-oj godini života.

Goran Kokanović sin Dušana, rođen je 12. februara 1972. godine u Brčkom. Svoj radni vijek započeo je u MUP-u RS-a 31.12.1997.godine, a u Policiji Brčko distrikta BiH nastavio radni angažman od 01.03.2000-te godine, radeći tu nepunih 20 godina prvo kao policajac, zatim kao analitičar u proaktivnom timu, pa istražilac težih krivičnih djela, potom kao istražilac najtežih krvičnih djela, da bi onda počeo obavljati poslove pomoćnika šefa Jedinice kriminalističke policije za borbu protiv opšteg kriminaliteta.

- Reklama -

Nakon toga, Goran je obavljao i poslove šefa smjene OKC-a-rukovodilac, zatim je prešao u Jedinicu saobraćajne policije kao zamjenik komandira, da bi na kraju preuzeo dužnost komandira u Jedinici opšte policije Policije Brčko distrikta BiH. Goran Kokanović je u svom radnom vijeku bio višestruko pismeno pohvaljivan, ali i novčano nagrađivan. Na svom radnom mjestu bio je vrlo cijenjen i odgovoran radnik, a kolegice i kolege o njemu imaju samo riječi hvale i pamtiće ga kao požrtvovanog i cijenjenog radnika, te osobu velikog srca uvijek spremnu da pruži pomoć svima kome je potrebna.

Kroz svoj životni put sa suprugom je stekao dvoje djece i bio požrtvovan, ispunjen brigom, ponosom i beskrajnom ljubavi za svoju porodicu.

Obavještavamo prijatelje i poznanike da će se posljednji ispraćaj i sahrana Gorana Kokanovića održati u nedjelju 23.februara 2020. godine na srpskom pravoslavnom groblju u Srpskoj Varoši sa početkom u 13 sati.

 

ŠEF POLICIJE BRČKO DISTRIKTA BiH

mr. Goran Pisić

1 komentar

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime