spot_img
spot_img

Премијер лига БиХ: Побједа Лавица против Леотара 03

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У дворани Техничке школе у Брчком, пред великим бројем навијача, кошаркашице “Лавова” одиграле су заосталу утакмицу осмог кола Премијер лиге Босне и Херцеговине против одличне екипе “Леотара 03” из Требиња и извојевале тешку, али ипак побједу, резултатом:

ЛАВОВИ 59 : ЛЕОТАР 57
(15:23, 23:10, 6:14, 15:10)

Лавице није служио шут током већег дијела меча, што су гошће користиле и водиле скоро читаву утакмицу. Одбрана Лавица била је агресивинија од напада и спречавала Требињке да направе већу резултатску разлику. Ипак, тројка Инес Бабић на самом крају меча донијела је дуго очекивани резултатски преокрет и довела до сјајне побједе, на задовољство свих, а посебно публике која је сваки поен Лавица громогласно испратила.

“Једна врло тешка утакмица, као што смо и очекивали. Екипа Леотара није била комплетна, имала је здравствених проблема са двије играчице, можда је то утицало на моју екипу да се мало вечерас опусти, али у сваком случају екипа није била препознатљива, посебно послије утакмице у Бањалуци гдје смо показали да смо фајтери, да као и сви млади желимо да се доказујемо, да се боримо. Вечерас тога није било, за сваки поен смо се патили, и на крају смо побједили уз неку дозу среће. 15-16 отворених шутева нисмо могли да погодимо, шут нас није служио никако, али, бодови остају у Брчком, побједа се пише и ми идемо даље”, изјавио је након утакмице тренер Александар Ближњаковић.

Најефикасније у екипи КК “Лавови” биле су Ајла Левић и Мирела Халиловић, са по 18 постигнутих поена. Играле су још: Милица Ђокић (6), Ива Каришик (8), Јелена Лазаревић (4), Инес Бабић (3), Валентина Дошић (2), Тамара Шаренац (0), Сара Ђокић (0), док су на клупи биле Адна Окић, Ана Ђокић и Ксениа Вукић.

“Вечерас смо били свједоци једне лавовске борбе и лавовске побједе, минималним резултатом, али заслужене побједе наших дјевојака, која нам изузетно значи у наставку борбе у Премијер лиги и наставку остварења примарног циља, а то је опстанак ове сезоне у друштву најбољих у БиХ. 2021. година је до сада најуспјешнија, од оснивања клуба и завршавамо је побједом, али одмора нема, већ 3. јануара настављамо са такмичењем, идемо у Коњиц и надамо се побједи и тамо”, рекао је Бошко Вукадиновић, предсједник КК “Лавови” Брчко.

У 10. колу Премијер лиге БиХ Лавице гостују екипи ЖКК “Коњиц” из Коњица. Утакмица се игра у понедјељак 3. јануара 2022. године.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img