spot_img
spot_img

Преко сто екипа и хиљаду малишана: Завршен турнир “Брчко 2023”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У Брчком је јуче завршен девети по реду турнир омладинских категорија “Брчко 2023” у организацији омладинског погона Илићка 01.

Јуче, другог дана турнира, на терене омладинског погона изашле су 54 екипе, које су показале шта знају, а с обзиром на показано, знају много тога.

Код генерације 2012 злато иде АФ Лазаревац, они су данас за копље били бољи од својих конкурената. У финалу су славили против екипе Зенита, бронза је припала Националу из Бијељине, четврти су били дјечаци из Локомотиве.

У категорији 2014 златом су се окитили дјечаци из Тузле и ШФ Бамби, сребро иде у Маглај, бронзана је Слога 94 док је четвро мјесто припало екипи Слога Јунајтед.

Код “пачурлије” из генерације 2016 највише умијећа показала је екипа Радничког из Жупање, други су били дјечаци из ФК Локомотива, треће мјесто и бронза припало је селекцији Илићке. Ово је прва медаља којом су се окитили млади фудбалери ФК Илићка 01, а њоме су скинули себи терет са малих и нејаких леђа и дефинитивно су показали да ћемо на њих у будућности итекако бити поносни. Четврти су били дјечаци из ФК Зенит.

Много тога смо видјели у ова два дана, више од хиљаду дјечака изашло је на терен, имамо побједнике турнира из три државе, медаље иду у 9 различитих градова, све су то ствари које много говоре о турниру и о омладинском погону ФК Илићка 01 као организаторима. Презадовољна публика имала је шта да види и имаће о чему да прича.

Међу том бројном публиком били су и градоначелник Зијад Нишић, те предсједник скупштине Синиша Милић који је и свечано отворио турнир. Од њих и од многих других могле су се чути само ријечи хвале, ријечи које ће организаторима бити и терет и мотивација приликом организације десетог јубиларног турнира.

Из омладинског погона ФК Илићка 01 истакли су велику захвалност управи, тренерима, дјечацима и њиховим родитељима, те публици која је без најмањег инцидента испратила турнир и поздравила сваки лијеп потез дјечака на терену. Захвалност је упућена и спонзорима без којих тешко да би могли изнијети терет организације турнира.

“Ми вечерас стављамо тачку на овај и већ сутра крећемо у организацију наредног турнира, бољег и јачег од овог”, саопштили су организатори.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img