spot_img
spot_img

Preko sto ekipa i hiljadu mališana: Završen turnir “Brčko 2023”

spot_img
spot_img

U Brčkom je juče završen deveti po redu turnir omladinskih kategorija “Brčko 2023” u organizaciji omladinskog pogona Ilićka 01.

Juče, drugog dana turnira, na terene omladinskog pogona izašle su 54 ekipe, koje su pokazale šta znaju, a s obzirom na pokazano, znaju mnogo toga.

Kod generacije 2012 zlato ide AF Lazarevac, oni su danas za koplje bili bolji od svojih konkurenata. U finalu su slavili protiv ekipe Zenita, bronza je pripala Nacionalu iz Bijeljine, četvrti su bili dječaci iz Lokomotive.

U kategoriji 2014 zlatom su se okitili dječaci iz Tuzle i ŠF Bambi, srebro ide u Maglaj, bronzana je Sloga 94 dok je četvro mjesto pripalo ekipi Sloga Junajted.

Kod “pačurlije” iz generacije 2016 najviše umijeća pokazala je ekipa Radničkog iz Županje, drugi su bili dječaci iz FK Lokomotiva, treće mjesto i bronza pripalo je selekciji Ilićke. Ovo je prva medalja kojom su se okitili mladi fudbaleri FK Ilićka 01, a njome su skinuli sebi teret sa malih i nejakih leđa i definitivno su pokazali da ćemo na njih u budućnosti itekako biti ponosni. Četvrti su bili dječaci iz FK Zenit.

Mnogo toga smo vidjeli u ova dva dana, više od hiljadu dječaka izašlo je na teren, imamo pobjednike turnira iz tri države, medalje idu u 9 različitih gradova, sve su to stvari koje mnogo govore o turniru i o omladinskom pogonu FK Ilićka 01 kao organizatorima. Prezadovoljna publika imala je šta da vidi i imaće o čemu da priča.

Među tom brojnom publikom bili su i gradonačelnik Zijad Nišić, te predsjednik skupštine Siniša Milić koji je i svečano otvorio turnir. Od njih i od mnogih drugih mogle su se čuti samo riječi hvale, riječi koje će organizatorima biti i teret i motivacija prilikom organizacije desetog jubilarnog turnira.

Iz omladinskog pogona FK Ilićka 01 istakli su veliku zahvalnost upravi, trenerima, dječacima i njihovim roditeljima, te publici koja je bez najmanjeg incidenta ispratila turnir i pozdravila svaki lijep potez dječaka na terenu. Zahvalnost je upućena i sponzorima bez kojih teško da bi mogli iznijeti teret organizacije turnira.

“Mi večeras stavljamo tačku na ovaj i već sutra krećemo u organizaciju narednog turnira, boljeg i jačeg od ovog”, saopštili su organizatori.

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img