spot_img
spot_img

Преговори још трају: Колико ће грађани плаћати струју у 2023. години?

spot_img
spot_img

Скупштина Брчко дистрикта је на данашњој ванредној сједници примила к знању информацију о поступку уговарања електричне енергије за потребе Брчко дистрикта БиХ у 2023. години уз закључак да Јавно предузеће „Комунално Брчко“ настави преговоре са Електропривредом Републике Српске која се и једина понудила да настави да Дистрикт снабдијева електричном енергијом по увећаној цијени, али мањој од тржишне.

Директор Електропривреде Републике Српске Лука Петровић рекао је да ће цијена испоруке електричне енергије Дистрикту бити за 16 евра виша у односу на досадашњу и износиће 65 евра за 1.000 киловат часова електричне енергије, иако ће због тога Електропривреда Српске остати без 191.000.000 КМ прихода које би добила да је ту електричну енергију продала на слободном тржишту.

Петровић је напоменуо да су Дистрикту понуђени модели тарифирања по којима већина грађана неће осјетити поскупљење електричне енергије, као и модел инсталирања соларних електрана на подручју Дистрикту искључиво за потребе ове локалне заједнице.

На 11. ванредној сједници усвојена је Одлука о висини стопе пореза на некретнине у Брчко дистрикту за 2023. годину од 0,05 одсто, као и Закон о извршењу буџета Брчко дистрикта за 2023. годину.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img