Predstavnici “Vermonta” na sastanku sa ombudsmenom Mitrovićem

Dana 28. 05. 2021. godine, gospodin Ljubinko Mitrović, ombudsmen za ljudska prava Bosne i Hercegovine, održao je sastanak sa predstavnikom Omladinskog centra „Vermont“ gospodinom Damirom Radenkovićem i predstavnikom „Centra za edukaciju i istraživanje“ gospodinom Mladenom Dokićem. Radni sastanak održan je u hotelu Drina u Bijeljini.

Teme sastanka bile su tekuće aktivnosti organizacija, priprema za nove projektne aktivnosti koje se planiraju na području Brčko distrikta BiH, kao i potencijalne mogućnosti zajedničke saradnje između pomenute tri organizacije. Takođe, važan dio sastanaka posvetio se i razgovoru o Zakonu o pristupu javnim informacijama sa fokusom na „ćutanje administracije“, a sve sa ciljem omogućavanja što bolje zaštite ljudskih prava i razvoja komunikacionih kanala između javnosti i lokalne samouprave.

Današnji sastanak je bio uvodna aktivnost u nastavak saradnje i naredne korake koji proističu iz iste, a koji će se realizovati na području Brčko distrikta BiH u narednih nekoliko mjeseci.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime