Predstavljen program obilježavanja 19 godina Distrikta

„Manifestacije povodom obilježavanja 19 godina postojanja distrikta Brčko, prema odluci Organizacionog odbora, počinju u mjesecu martu. Kao i prethodnih godina centralni događaj biće svečana akademija na kojoj očekujemo dolazak zvanica iz javnog i političkog života sa državnog, entitetskog i lokalnog nivoa“, rekao je danas na konferenciji za novinare gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić.

On je naglasio da je već tradicija održavanje koncerta povodom Dana Brčko distrikta BiH te da će ove godine 7. marta na gradskom trgu u Brčkom nastupiti Jelena Rozga.

„Po 15. put biće održana manifestacija dječjeg stvaralaštva ‘Dječja mašta može svašta’, koja će biti održana 3. marta“, dodao je gradonačelnik Milić dodajući da se u programu našao i niz drugih manifestacija koje su posvećene djeci i omladini.

- Reklama -

Gradonačelnik je naveo da je jedan od planiranih i događaj koji je prethodnih godina punio salu Tehničke škole do poslednjeg mjesta – Državno prvenstvo u latinoameričkim i standardnim plesovima.

„U martu nas očekuju i finalne utakmice Kupa BiH u odbojci za muškarce i žene, ali i niz dešavanja edukativnog karaktera kao što je ‘Simpozijum medicinskih sestara i tehničara’ te humanitarne akcije poput dobrovoljnog davanja krvi. Osim toga biće održano i nekoliko manifestacija koje promovišu tradiciju, običaje i kulturu naroda koji žive u našem gradu“, zaključio je Milić.

Kako je istakao, sredstva koja su izdvojena su na nivou prošlogodišnjih i iznose oko 200.000 konvertibilnih maraka.

Cjelokupan program možete pogledati OVDJE.

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime