spot_img
spot_img

Представљен Нацрт стратегије развоја Брчко дистрикта БиХ за период 2021–2027. године

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Секретар Владе Брчко дистрикта БиХ Давор Шолаја данас је на конференцији за медије представио Нацрт стратегије развоја Брчко дистрикта БиХ за период 2021–2027. годину која има за циљ да побољша квалитет живота у Дистрикту.

Он је изјавио да Стратегија садржи све елементе које један град треба да има како би се развијао у наредном периоду.

„Циљ нам је да пут кретања Дистрикта у наредном периоду буде што квалитетнији. Да бисмо имали тај квалитет потребно је да и наши, грађани Дистрикта дају свој допринос како би добили што квалитетнију Стратегију. Хоћемо да чујемо додатно и глас грађана како би нам дали смјернице које смо пропустили и што више података прикупимо добићемо квалитетнију Стратегију. Такође, Стратегија ће нам бити водиља даљег креирања буџета и све оно што буде било у Стратегији требало би да се налази и у књизи буџета. Покушали смо да обухватимо све сегменте живљења од привредног и пољопривредног сектора, туризма, социјалног унапређења до руралног развоја, а акценат је стављен и на побољшање образовања, односно све оно што један град треба да има како би се кретао ка побољшању живота“, казао је Шолаја.

Он је истакао да Стратегија од преко 200 страна поред стратешких циљева садржи и одређене приоритете.

„Неки од приоритета су развој предузетништва, тј. развој малих и средњих предузећа, развој и пољопривредног, али и руралног дијела, побољшање цјелокупног здравственог система као и увођење информатизације здравственог центра што ће сигурно допринијети бољем развоју услуге грађанима“, истакао је Шолаја.

Нацрт стратегије развоја Брчко дистрикта БиХ за период 2021–2027. годину рађен је у сарадњи с Одјељењем за привреду, спорт и културу и партнерима УНДП и Република Швајцарска.

Нацрт стратегије развоја Брчко дистрикта БиХ за период 2021–2027. годину можете преузети на ОВОМ ЛИНКУ.

Грађани своје евентуалне примједбе и сугестије могу доставити најкасније до 21. 11. 2020. године, лично у зграду Владе Брчко дистрикта БиХ, Секретаријат Владе Брчко дистрикта БиХ, Сектор за опште послове и стратешко планирање – Булевар мира 1, шалтер број 6 или 7, путем поште на адресу: Влада Брчко дистрикта БиХ, Секретаријат Владе Брчко дистрикта БиХ, Сектор за опште послове и стратешко планирање – Булевар мира 1 или на имејл-адресу Оливеру Гушићу, предсједнику Одбора за развој, оперативног тијела за спровођење процеса израде и спровођења Стратегије развоја Брчко дистрикта БиХ до 2027. године oliver.gusic@bdcentral.net и Алмири Чолаковић, замјеници предсједника Одбора almira.colakovic@bdcentral.net.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img