spot_img
spot_img

Представа “Пристанак” београдског Атељеа 212 вечерас у Дому културе

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Комад “Пристанак” савремене енглеске позоришне редитељке и драмске списатељице биће изведен на сцени брчанског Дома културе вечерас у режији Небојше Брадића.

Зашто је правда слепа? Да ли је увек непристрасна? Има ли често сужене видике? То су нека од питања које поставља нови комад “Пристанак”. Адвокати, који су истовремено пријатељи, заузимају супростављене стране у случају силовања. Главни сведок је жена-жртва, чији је живот наизглед веома далеко од њихових.

Међутим, турбулентна динамика и туробност њеног живота неприметно се прелива у односе између ривала на послу и пријатеља, њихове судбине се заплићу и мењају под паљбом компетитивних верзије истине.

“Пристанак”, моћна, болна, али и забавна драма Нине Рејн, проверава доказе са сваке стране и доводи грчку богињу Немезис у савремени капиталистистички свет, да непогрешиво усмери своју праведну срџбу и подели свима оно што им припада.

Написан бритким језиком, паметан и вишеслојан комад Нине Рејн бави се актуелним темама, посебно блиским интерперсоналним односима који се преплићу и у професионалним и личним животима младих људи који су главни актери.

“Пристанак” је премијерно изведен у лондонском Националном театру 2017. године, да би наредне сезоне био пребачен у Позориште Харолд Пинтер на Вест Енду…

 

 

 

(atelje212.rs)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img