Predsjednik Skupštine podijelio novogodišnje paketiće najmlađim sugrađanima - nula49.com
spot_img
spot_img

Predsjednik Skupštine podijelio novogodišnje paketiće najmlađim sugrađanima

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić podijelio je danas novogodišnje paketiće djeci u jednom od šest objekata JU Dječje zabavište i obdanište „Naša djeca“, pacijentima u Mentalno-edukativno-rehabilitacionom centru i na Odjeljenju pedijatrije Opšte bolnice Brčko.

Za djecu u ovim ustanovama Skupština Distrikta obezbijedila je oko šesto novogodišnjih paketića.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je da je ovo tradicija Skupštine, ističući da bi dječja radost morala biti inspiracija da se sa mnogo više energije uđe u novu godinu i mladim naraštajima obezbijedi bolja budućnost.

„Oni koji rade direktno sa djecom u predškolskom uzrastu su, možda, i najodgovorniji, jer djecu vaspitavaju da budu odgovorni pojedinci u društvu zbog čega ovoj profesiji treba dati daleko veći značaj. Znanje je samo jedan segment odrastanja. Danas je veoma važno kako će to znanje pojedinci da upotrijebe“, rekao je predsjednik Milić.

On je dodao da postoje različiti predlozi za unapređivanje predškolskog obrazovanja u Distriktu, te da se intenzivno radi na obezbjeđenju dodatnog prostora Predškolske ustanove „Naša djeca“ kroz izgradnju još tri objekta u naseljima Srpska Varoš, Broduša i naselju Donji Brezik, jer nema dovoljno kapaciteta u postojećih šest objekata.

Predsjednik Milić je podsjetio da postoji inicijativa i za gradnju dnevnog centra za djecu s poteškoćama u razvoju te da su u budžetu bila izdvojena sredstva za njegovu gradnju.

„Da se ide u tom pravcu naročito su zainteresovana udruženja koja okupljaju djecu i mlade s poteškoćama u razvoju kao i roditelji te djece. Sigurno je da će u tom segmentu biti preduzeti odgovarajući koraci“, poručio je predsjednik Milić.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img