Predsjednik i potpredsjednik Skupštine čestitali 1. mart

Povodom 1. marta, dana koji se u jednom dijelu Bosne i Hercegovine obilježava kao Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, predsjednik i potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta uputili su čestitku koju prenosimo u cjelosti.

„Sloboda i nezavisnost ideali su kojima teži svaki samosvjestan narod. Ne možemo razmišljati o budućnosti, a da se ne odredimo prema prošlosti. Istorijske i pravne činjenice potvrđuju da smo već dvadeset šest godina međunarodno priznata zemlja u postojećim granicama.

- Reklama -

Prvi mart je značajan istorijski datum koji nas obavezuje da dajemo puni doprinos kako u daljoj izgradnji našeg Brčko distrikta BiH tako i u jačanju naše države Bosne i Hercegovine. Pred nama je zadatak ispunjavanja obaveza na putu prema Evropskoj uniji na kojem trebamo ustrajati još jače i čvršće. Važno je da budemo ne samo nezavisno zrela i odgovorna, već i politički jaka i privredno uspješna zemlja. Imamo za to preduslove u ljepoti i bogatstvu naše zemlje i vrijednosti naših ljudi. Da bismo u tome uspjeli, važno je da postignemo saglasnost o temeljnim pitanjima naše budućnosti, da potičemo rad i kreativnost, samopouzdanje i optimizam. Ponosno i radosno proslavimo svoj praznik!

Sa željom da složno radimo za dobro Bosne i Hercegovine, svim Bosancima i Hercegovcima čestitamo Dan nezavisnosti.“

 

Potpredsjednik Skupštine

Ivo Filipović

 

Predsjednik Skupštine

Esed Kadrić

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime