Milić: Predloženo privremeno rješenje za problem deponije

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić rekao je danas u izjavi za medije da je predloženo prelazno rješenje za problem deponovanja smeća, na kojem se u distriktu Brčko radi već dugi niz godina.

„Do određivanja lokacije za trajno rješavanje ovog problema predloženo je, u dogovoru sa šefom resornog Odjeljenja za komunalne poslove g. Zoranom Bulatovićem, da se, dok budu trajale aktivnosti na pripremi nove deponije, smeće odvozi na neku od regionalnih deponija”, rekao je Milić.

On je istakao da mu je drago da je već na sjednicu Vlade koja je u toku kandidovan zaključak kojim se šefu Odjeljenja za komunalne poslove daje saglasnost da pristupi pripremama za raspisivanje javnog poziva za izbor dobavljača usluge odvoza smeća.

- Reklama -

„U tom zaključku je predviđeno da se, pored obaveze obezbjeđenja sredstava za tu namjenu već u budžetu za 2019. godinu, i onaj postojeći milion iz prethodnih budžeta utroši za izgradnju pretovarne stanice, koja bi trebalo da služi svrsi odvoza smeća kao i za kupovinu dva vozila za odvoz smeća”, dodao je Milić.

Gradonačelnik distrikta Brčko je naglasio da je veoma odlučan da se ovo pitanje riješi što prije.

„Što se mene lično tiče, kao i drugih predstavnika vlasti sa kojima sam razgovarao iz reda srpskog naroda, budžeta za 2019. godinu neće biti bez stavke koja se odnosi na obezbjeđenje sredstava za odvoz smeća na neku od regionalnih deponija, jer je ovo problem koji traje godinama i krajnje je vrijeme da se on riješi. Razumijemo da građani nemaju vremena i strpljenja da čekaju trajno rješenje i zato smo se opredijelili za ovu opciju. Siguran sam da ćemo to ovim budžetom i uspjeti, a onda krenuti u procedure dobavljanja te usluge, što znači da bi problem deponije ubrzo trebao da bude riješen”, rekao je Milić.

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime