spot_img
spot_img

Практична настава у кухињи ЈУ Економске школе Брчко

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Од почетка школске 2019/2020 године дио практичне наставе за ученике угоститељске струке (кувар, конобар, угоститељско-кулинарски техничар) реализује се у школи.

Школска кухиња и школски ресторан са помоћним просторијама налазе се у саставу анекса који је за ове намјене изграђен прије неколико година, а заузимају простор од око 700 квадратних метара. Простор је постепено опреман протеклих година и има добре услове за реализацију практичне наставе. Ове године обезбијеђене су и потребне намирнице тако да се НПП практичне наставе свакодневно реализује у школи.

Ученици смјера кувар представили су се и на овогодишњем Сајму привреде у нашем граду. На сајму су представљена и ученички пројекти израде магичних абажура и креативних луткица.

Пројекти се реализују као самоодрживе бизнис идеје за које су почетна средства добијена као награда од Културконтакта Аустрија.

У сарадњи са Вијећем ученика, у сусрет међународном дану људске солидарности који се обиљежава 20. децембра, организована је хуманитарна акција.

Од 27. до 29. 11. 2019. ученици су припремали и даровали колачиће као захвалност за новчани прилог којим ће се помоћи ученицима у стању социјалне потребе.

Прикупљеним прилозима ученици жели исказати своју солидарност и уљепшати празнике својим вршњацима.

ХВАЛА свима који су помогли!

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img