Povratak u Brčko: Šarenac u “Lokomotivi”

Rukometni klub Lokomotiva Brčko vratio je u svoje redove Gorana Šarenca. Iskusni rukometaš igra na poziciji lijevog beka i vratio se u matični klub u kojem je počeo i da se bavi sportom.

Šarenac je tokom karijere igrao još za Gradačac, Slogu Doboj, francuski Montelimar, Bosnu Sarajevo, Derventu, izraelski Hapoel Ašdod, Maglaj, te italijansku Gaetu.

-Drago mi je da sam se vratio u matični klub u kojem sam počeo karijeru. Uvijek je lijepo vratiti se kući i pomoći matičnom klubu. Ekipu Lokomotive sam pratio kad god sam imao vremena i vidim da su imali dobre rezultate. Većinu igrača poznajem veoma dobro i ne sumnjam da ću se brzo uklopiti. Ekipa je mlada, perspektivna i vjerujem da svojim iskustvom mogu pomoći ekipi da ostvari što bolje rezultate. Lako smo se dogovorili tako da je pred nama sezona dokazivanja. Drago mi je što je u timu dosta momaka iz Brčkog jer to pokazuje da se dobro radi i tu sam da tim momcima prenesem iskustvo koje sam stekao igrajući u inostranstvu- istakao je Šarenac, koji je prvo pojačanje brčanskog kluba.

Ranije je ugovor produžio Goran Ristović.

 

 

 

 

(srpskainfo.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime