Povećano izbjegavanje plaćanja usluga parkiranja u Brčkom

Od ponedeljka, shodno naredbama Štaba za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta o ublažavanju mjera restrikcije izazvanih pandemijom, stanje u vezi rada i kontrole parking mjesta u gradu je isto kao i u periodu prije izbijanja pandemije.

Međutim, u prethodnih nekoliko dana, po riječima Mate Itrića, zamjenika direktora JP “Putevi” Brčko, uočen je problem neplaćnja usluga parkiranja. On je naglasio da je od ponedeljka do danas zabilježeno 155 slučajeva neplaćanja usluga parkiranja.

Itrić je podsjetio na izmjene i dopune Zakona o komunalnim djelatnostima koje preduzeću Putevi propisuju obavezu za sve one koji ne plate uslugu parkiranja, da pokreće postupak prinudne naplate.

On je još jednom podsjetio na izmjene i dopune Zakona o komunalnim djelatnostima koje preduzeću Putevi propisuju obavezu za sve one koji ne plate uslugu parkiranja, da pokreće postupak prinudne naplate.

Itrić je ponovo apelovao na sve korisnike usluga parkiranja da istu plate jer je to zakonska obaveza ali i najpovoljnije rješenje i dodao da u suprotnom, primjenom zakona za neplatiše, parkiranje izađe mnogo skuplje.

Inače, Brčko distrikt u gradu ima oko 1.600 parking mjesta koja su podijeljena u tri uređene i obilježene zone. Prema mišljenju nadležnih ovo je sasvim dovoljan broj parking mjesta.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime