spot_img

Povećan broj zahtjeva za izdavanje pasoša

Published:

U periodu od 1. janura do 21. februara tekuće godine, u Pododjeljenju za lična dokumenta Brčko distrikta BiH, bilo je 900 više zahtjeva za izdavanje putne isprave nego u istom periodu prošle godine.

Ovo je potvrdila Majda Mustedanović, šef ovog pododjeljenja, koja je naglasila da je ukupno bilo 2. 942 zahtjeva, od čega je izdato čak i 83 hitna pasoša.

Ona je kazala, da je osim broja zahtjeva povećan i broj telefonskih poziva građana koji se konstantno raspituju da li mogu izvaditi pasoš s obzirom na vijesti o tome da bi od 21. marta zbog nestašice knjižica za pasoše eventualno moglo doći do zastoja u izdavanju putnih isprava.

“Ohrabrujuća je vijest da je raspisan tender za nabavku ovih obrazaca gdje se nadamo da će ta procedura biti blagovremeno završena i da do ovog eventualnog zastoja, koji je najavljen, uopće neće ni doći”, dodala je Mustedanović.

Prema njenim riječima, povećan je broj referenata koji se bave ovom oblašću, s tim da za sada nema potrebe za otvaranjem još jednog šaltera.

“Ali ako se još više poveća broj građana sa zahtjevima za izdavanje putne isprave, obaveza ovog pododjeljenja u cilju blagovremenog postupanja po zahtjevu građanina  je da otvori još jedan šalter”, naglasila je Mustedanović.

 

 

(radiobrcko.ba)

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img