Potvrđeno pisanje nula49: Stranka za BiH ima dva nova člana - nula49.com
spot_img
spot_img

Potvrđeno pisanje nula49: Stranka za BiH ima dva nova člana

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Brčko distrikta BiH prim. dr Zijad Nišić danas je u prostorijama Stranke za Bosnu i Hercegovinu uručio člansku kartu skupštinskom zastupniku Benjaminu Malkiću i dr Edinu Hodžiću.

Benjamin Malkić rođen je 4. januara 1996. godine u Tuzli. Zvanje diplomiranog inžinjera medicinske radiologije stekao je 2018. godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli.

U periodu od 2018. do 2021. godine obnašao je dužnost predsjednika MZ Šatorovići. Na lokalnim izborima održanim 2020. godine, sa osvojenih 1.151 glasova, izabran je za zastupnika u Skupštini Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, čime je postao najmlađi skupštinski zastupnik.

Dr Edin Hodžić rođen je 7. juna 1980. godine u Tuzli. Medicinski fakultet završio je u Tuzli, a zvanje neurologa stekao je na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu 2014. godine.

Trenutno obnaša dužnost šefa neuropsihijatrije u JZU “Zdravstveni centar Brčko”.

Odluka da pristupe Stranci za BiH je olakšana činjenicom da skupšinski zastupnici Abdulah Iljazović i Mehmedalija Karamujić sa njima imaju dugogodišnje prijateljstvo.

“Raduje nas pristupanje SBiH-u dvojice uglednih građana Brčko distrikta BiH gosp. Edina Hodžića i gosp. Benjamina Malkića, koji će svojim političkim angažmanom podržati ideju SBiH-a, a to je jačanje i zaštita institucija BiH, ekonomski prosperitet, politička stabilnost, socijalna sigurnost i unapređenje demokratije. Bosnu i Hercegovinu vidimo kao državu svih i za sve njene građane bez obzira na sve različitosti naših naroda. U skoro tri decenije SBiH politički integrira BiH, to je politička konstanta ovog političkog subjekta i samo zajedništvom, povjerenjem i poštovanjem prema drugima i drugačijima možemo računati na uspjeh na putu evropskih integracija koji je izvjesniji zbog značajne podrške međunarodne zajednice. Neprikosnovena ideja SBiH koja u fokus političke brige i pažnje postavlja BiH, a pri tome ne zanemarujući interese pojedinca i kolektiviteta, je garant da će ova partija imati sve veću podršku građana”, istakao je predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Brčko distrikta BiH prim. dr Zijad Nišić.

Gospodin Mehmedalija Karamujić izrazio je zadovoljstvo što je skupštinska klupa SBiH bogatija za još jednog člana.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img

BetOle – fantasy