spot_img
spot_img

Potvrđeno: Branislav Marković novi član SDS-a

Published:

spot_img

Povjerenik za brčanski SDS i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH Mladen Bosić, na današnjoj pres konferenciji potvrdio je ranije pisanje portala nula49.com  i predstavio pojačanje lokalnom SDS-u kome se i zvanično priključio doktor Branislav Marković koji je poslanik u Skupštini Brčko distrikta.

Ulaskom Markovića u SDS, lokalna stranka u brčanskoj skupštini brojaće 4 poslanika (samo SDS) odnosno 6 (koalicija sa NDP-om).

Bosić je u izjavi za medije kazao da mu je zadovoljstvo što je Marković postao član SDS-a i što je na ovaj način pojačao klub poslanika ove stranke u brčanskoj skupštini.

“Na ovaj način ulazimo u zajedničku političku bitku s ciljem da se popravi stanje u Distriktu po mnogim društvenim pitanjima. Problem lokalne političke scene je prevelika usitnjenost političkih stranaka i mi smatramo da je ukrupnjavanje političkih snaga dobro za politički život u Brčko distriktu” kaže Bosić i ponavlja da mu je drago što je jedan mlad doktor, stručnjak u svojoj oblasti, kakav je Marković odlučio da se priključi SDS-u i time pojača njene redove.

Bosić dodaje da je Marković prepoznao drugačiju vrstu pristupa politici kakvu ima SDS jer je društvo previše opterećeno ličnim interesima, a gdje se zanemaruju opšti interesi svih građana u Brčkom.

“Pitanje otvaranja problema kriminala i korupcije je jedno od prioritetnih pitanja, te se iskreno nadam da će doktor Marković naći dovoljno prostora za djelovanje u klubu SDS-a u Skupštini Brčko distrikta” – naglašava Bosić.

Govoreći o skupštinskoj većini, Bosić kaže da je jako bitna stvar da u Brčkom sada postoji 10 srpskih poslanika u skupštinskoj većini i to je dobro za Srbe u Brčkom gdje je neophodna nacionalna ravnoteža u vlasti kako ne bi bilo nerazumjevanja i konflikta.

“Ubjeđen sam da je SDS kadrovski najjača stranka, usuđujem se to reći – u čitavom Brčko distriktu i ovo je poziv svim mladim ljudima da se uključe u politiku i da stvaraju bolju atmosferu kako bi se obezbjedila bolja budućnost na ovim prostorima” kaže Bosić.

Branislav Marković, poslanik u bračnskoj skupštini i novi član SDS-a, kazao je da su poslednji događaji u društvu mu dali vjetar u leđa da se priključi SDS-u jer je ova stranka na zajedničkom nivou BiH veliki zagovornik borbe protiv kriminala i korupcije, a njegova politika u poslednjih godinu ipo dana zasniva se na borbi protiv ovih nezakonitih aktivnosti.

“To su gorući problemi ove lokalne zajednice, jer je Brčko distrikt u okviru BiH po mnogim istraživanjima i analizama najkorumpiranija društvena zajednica u zemlji” kaže Marković i dodaje da je za svoja zalaganja dobio punu podršku Mladena Bosića i da će svoje aktivnosti moći provoditi u klubu poslanika SDS-a u brčanskoj skupštini.

Marković dodaje su dosadašnje aktivnosti Mladena Bosića od kako je postao povjerenik za lokalni SDS pokazale da on želi promjeniti dosadašnju politiku i način javnog ponašanja za 180 stepeni i da je SDS prava demokratska stranka koja zastupa interese građana.

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img