spot_img
spot_img

Потписивањем Споразума настављена сарадња Дистрикта и УНДП-а на пољу енергетске ефикасности

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Градоначелник Брчко дистрикта Босне и Херцеговине Есед Кадрић данас је у Градској вијећници потписао Споразум о удруживању средстава с резидентном представницом УНДП-а Стелианом Недер у износу од 1.200.000,00 КМ с циљем утопљавања јавних објеката на подручју Дистрикта.

Након потписивања градоначелник је казао да се нада да ће ова сарадња бити настављена с циљем отварања нових сарадњи и ангажмана који би били од користи за Дистрикт.

„Свјесни да су климтске промјене један од највећих изазова у овом тренутку с којим се читав свијет суочава ми желимо дати свој допринос како бисмо смањили потребу за ангажовањем електричне енергије која долази из ресурса који нису из обновљивих извора. Дистрикт је у међувремену усвојио и Акциони план одрживог управљања енергијом и прилагођавања климатским промјенама и то је био важан корак који смо направили у овој години. Односи се на сектор околиша и енергије тако да је то трасирало пут Дистрикта за постизање зеленог и одрживог развоја ове заједнице“, казао је Кадрић.

Резидентна представница УНДП Стелиана Недер казала је да јој је драго што види да радови на јавним зградама здравственог сектора напредују који би требали бити окончани до краја ове године.

„Потписивањем споразума омогућили смо наставак наше сарадње на пољу утопљавања јавних објеката. Обзиром на финансијске трошкове и емисије настале кориштењем необновљивих извора енергије, проведба мјера енергетске ефикасностии у Брчко дистрикту БиХ је више него неопходна за зелени опоравак и одрживи развој самог Дистрикта.Веома је значајан посао који радимо у овој земљи на смањењу негативног утјецаја климатских промјена и радујемо се прилици да нашу сарадњу учинимо још сврсиходнијом у идућим годинама и периоду који је пред нама“,казала је Недер.

Циљ покретања енергетске обнове у Брчко дистрикту БиХ је успостављање одрживог финансијског механизма у којем би се уштеде остварене након обнове зграда враћале за учешће у обнови других јавних зграда.

Прије потписивања Споразума градоначелник је заједно са својим сарадницима и представницима УНДП-а посјетио радове на утопљавању зграда здравственог сектора.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img