spot_img
spot_img

Потписиван Уговор о партнерству на реализацији програма подршке предузетништву

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Одјељење за привредни развој, спорт и културу Владе Брчко дистрикта БиХ данас је заједно са Заводом за запошљавање Брчко дистрикта БиХ и представницима Инвестиционе фондације ИМПАКТ Сарајево потписало Уговор о партнерству на реализацији програма подршке предузетништву кроз YEP Инкубатор пословних идеја на подручју Брчко дистрикта БиХ.

Шеф Одјељења Перо Гудељевић казао је да је у програму прије свега фокус на младе и жене и на програме који су иновативног карактера.

„Познато је да Брчко већ посљедњих шест или седам година спроводи властити програм самозапошљавања и овај програм је посебно интересантан због чињенице да ће то бити надоградња онога што ми већ годинама радимо. Овим ћемо и унаприједити тај програм у смислу да ће људи који покрену свој бизнис током вођења тог бизниса имати једну подршку од стручњака који ће помоћи у различитим сегментима. Ми ћемо у будућности покушати да те добре праксе уградимо у програме које Влада спроводи независно од овог програма. Покушаћемо да људе анимирамо да то не буду дјелатности које су уобичајене. Пуно више бодова ће у евалуацији добити они који буду иновативни“, казао је Гудељевић.

Мирела Омеровић, извршна директорка Инвестиционе фондације ИМПАКТ Сарајево, казала је да ће се у склопу заједничке сарадње између ИМПАКТ-а, Владе Брчко дистрикта БиХ и Завода за запошљавање Брчко дистрикта БиХ у 2020. и 2021. години реализовати програм YEP инкубатор пословних идеја који ће, између осталог, обухватити програм предузетничке обуке за минимално 50 учесника са подручја Брчко дистрикта БиХ те финансијску, стручну и менторску подршку за 10 нових пословних подухвата на подручју Дистрикта.

Она је истакла да ће десет најбољих пословних идеја имати прилику да добију по 5.000 КМ за покретање бизниса.

Тамара Дувњак Митровић, в.д. директорка Завода за запошљавање Брчко дистрикта БиХ, казала је да је Завод учествовао са 70.000 КМ у овом програму и да очекује спровођење програма у шест етапа.

„Ријеч је о стимулацији незапослених лица са евиденције Завода за запошљавање и потенцијалних предузетника с циљем предузимања пословних подухвата и одржавања постојећих пословних подухвата. У складу са епидемиолошком ситуацијом завршетак програма очекујемо у марту 2021. године“, казала је Дувњак Митровић.

Програм се реализује уз подршку Швајцарске агенције за развој и сарадњу (SDC).

 

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img