spot_img
spot_img

Потписан уговор са мјесним заједницама које су испуниле критерије и оправдале добијена средства

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Шеф Одјељења за стручне и административне послове Владе Брчко дистрикта Босне и Херцеговине Недим Хамзабеговић данас је у Омладинском центру у Брчком потписао уговоре са мјесним заједницама са подручја Дистрикта које су испуниле критеријуме и оправдале добијена средства из буџета у претходној години.

Хамзабеговић је казао да је потписивање уговора уприличено како би се додатно упозорили предсједници мјесних заједница да не улазе у сумњиве трансакције.

„Уговор ствара обавезе и даваоцу и примаоцу средстава и ми смо у овом новом уговору предвидјели оштрије мјере када је у питању одступање од планираних трошкова. Сви предсједници мјесних заједница морају доставити свој програм рада, на основу тога трошити добијени новац, а након тога оправдати. Ми смо ово уприличили да бисмо додатно упозорили предсједнике мјесних заједница да не улазе у сумњиве трансакције јер неће моћи оправдати средства и неће моћи у наредној години добити своја планирана средства. Сви они се могу консултовати са представницима из Пододјељења за подршку мјесним заједницама како би на најбољи начин планирали, односно трансферисали тај новац“, казао је Хамзабеговић.

Он је нагласио да је за 78 мјесних заједница са подручја Дистрикта планирано 390.000,00 КМ, односно по 5.000,00 КМ за сваку мјесну заједницу.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img