spot_img
spot_img

Potpisan ugovor: Brčko dobija dva RTG aparata

spot_img
spot_img

Ugovor o nabavci dva digitalna RTG aparata vrijednosti 520.000 konvertibilnih maraka za potrebe Javne zdravstvene ustanove „Zdravstveni centar Brčko“ u brčanskoj Vijećnici danas su potpisali Asmir Mujanović, šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge u Vladi Brčko distrikta BiH, i Ljubomir Perić, direktor firme „MEDICOM“ d. o. o. iz Bijeljine.

„Nabavkom ovih aparata značajno ćemo unaprijediti pružanje usluga našim pacijentima. Radi se o savremenim uređajima, jedan je plafonski, a drugi patosni. Očekujemo da će oba biti instalirana u roku od 90 dana koliko je ugovorni rok za njihovu isporuku“, rekao je šef Mujanović nakon potpisivanja Ugovora.

Zahvaljujući se na pozivu na potpisivanje Ugovora, Ljubomir Perić, direktor „MEDICOM“ iz Bijeljine, rekao je da će isporuka dva „FILIPSOVA“ aparata biti u zakonskom roku.

„Nakon instalacije oba aparata, obavićemo i edukaciju osoblja. Radi se o savremenim aparatima s reduciranim zračenjem u skladu s propisima nadležne Agencije u BiH“, rekao je Perić.

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img