spot_img
spot_img

Потписан протокол о сарадњи Полиције Брчко Дистрикта и Центра за сигурни интернет

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Протокол о сарадњи у случајевима насиља над дјецом и младима у дигиталном окружењу потписали су данас Горан Писић, шеф Полиције Брчко дистрикта и Мирела Шуман, пројектни координатор Међународног форума солидарности EMMAUS, Центар за сигурни интернет.

– Потписивање протокола је резултат наше дугогодишње сарадње и он регулише међусобне односе, одговорости и процедуре поступања између Полиције и Центра за сигурни интернет у запримању, анализи садржаја и достављању утврђених случајева насиља над дјецом полицији на даље поступање, као и међусобну сарадњу на заштити дјеце и омладине у дигиталном окружењу- рекла је Шуманова. Подсјетила је да Међународни форум солидарности од 2018. године реализује пројекат „Зауставимо насеље над дјецом“ кроз превенцију и рад на спрјечавању сексуалног искориштавања и злостављања дјеце у дигиталном окружењу у БиХ.

– Центар за сигурни интернет основан је 2018. године и састоји се из информативног центра, СОС телефонске линије за директну помоћ дјеци, родитељима и наставницима, хотлајн пријаве непримјереног садржаја путем интернета и сегмента едукације младих – истакла је Шуманова.

Горан Писић, шеф Полиције Брчко дистрикта рекао је да је овај Протокол веома битан, посебно за најмлађе становнике Дистрикта и да ће много помоћи Полицији.

– За нас и све полицијске агенције у БиХ ово је врло важно је имамо најмање искустава у раду у дигиталном окружењу. Ово је значајан искорак у примарној превенцији чији ће носилац бити Полиција до предаје Одјељењу за образовање, Центру за социјални рад и психолошким службама – рекао је Писић.

Истакао је да је полиција апсолутно спремна да спроведе све што је протоколом предвиђено.

Из Центра за сигурни интернет су поручили да је веома битно поље њиховог дјеловања едуцирање наставника, дјеце и родитеља о изложености дјеце дигиталном насиљу, а данас је о томе у Трећој основној школи одржано предавање.

 

 

 

 

(srpskainfo.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img