Potpisan Memorandum o saradnji i razumijevanju između Vlade i Udruženja roditelja i lica sa invaliditetom

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Siniša Milić danas je u Gradskoj vijećnici potpisao Memorandum o saradnji i razumijevanju sa Udruženjem roditelja i lica sa invaliditetom s ciljem stvaranja uslova za saradnju u oblastima zajedničkog interesa.

Gradonačelnik je kazao da će Memorandum sigurno unaprijediti brigu Vlade prema licima sa invaliditetom s ciljem unapređenja njihovog kvaliteta života.

„Mislim da je ovo pravi način i put da dođemo do što kvalitetnijih zakonskih rješenja u ovoj oblasti i nama kao Vladi trebaju iskustva ljudi koji imaju znanje iz te oblasti kako bismo donijeli što kvalitetnija zakonska rješenja. Mi smo u fazi donošenja nacrta zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju lica sa invaliditetom i to je novo zakonsko rješenje koje nismo do sada imali, a smatram da će rad sa ovakvim udruženjima pomoći da dobijemo što sadržajniji zakon koji će odgovoriti stvarnim potrebama“, kazao je Milić.

Anđa Gajić, predsjednik Udruženja roditelja i lica sa invaliditetom Brčko distrikta BiH, kazala je da su zadovoljni današnjim potpisivanjem memoranduma koji, kako je kazala, ukazuje na volju institucija da podrži populaciju lica s invaliditetom kao i njihove porodice na putu ka ravnopravnosti i jednakosti u zajednici.

„Ovo je ujedno i momenat gdje prepoznajemo potrebu i volju za radom i sistemskim rješenjima i prvi korak u našoj budućoj saradnji gdje ćemo sigurno imati dobre rezultate. Takođe, mi smo jedno od udruženja koja su podržala inicijativu za usvajanje Zakona o zapošljavanju lica sa invaliditetom i voljni smo da učestvujemo u svim drugim aktivnostima kako bismo došli do što boljih rješenja“, kazala je Anđa Gajić.

 

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime