spot_img
spot_img

Потписан Меморандум о сарадњи и разумијевању између Владе и Удружења родитеља и лица са инвалидитетом

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Градоначелник Брчко дистрикта Босне и Херцеговине Синиша Милић данас је у Градској вијећници потписао Меморандум о сарадњи и разумијевању са Удружењем родитеља и лица са инвалидитетом с циљем стварања услова за сарадњу у областима заједничког интереса.

Градоначелник је казао да ће Меморандум сигурно унаприједити бригу Владе према лицима са инвалидитетом с циљем унапређења њиховог квалитета живота.

„Мислим да је ово прави начин и пут да дођемо до што квалитетнијих законских рјешења у овој области и нама као Влади требају искуства људи који имају знање из те области како бисмо донијели што квалитетнија законска рјешења. Ми смо у фази доношења нацрта закона о професионалној рехабилитацији и запошљавању лица са инвалидитетом и то је ново законско рјешење које нисмо до сада имали, а сматрам да ће рад са оваквим удружењима помоћи да добијемо што садржајнији закон који ће одговорити стварним потребама“, казао је Милић.

Анђа Гајић, предсједник Удружења родитеља и лица са инвалидитетом Брчко дистрикта БиХ, казала је да су задовољни данашњим потписивањем меморандума који, како је казала, указује на вољу институција да подржи популацију лица с инвалидитетом као и њихове породице на путу ка равноправности и једнакости у заједници.

„Ово је уједно и моменат гдје препознајемо потребу и вољу за радом и системским рјешењима и први корак у нашој будућој сарадњи гдје ћемо сигурно имати добре резултате. Такође, ми смо једно од удружења која су подржала иницијативу за усвајање Закона о запошљавању лица са инвалидитетом и вољни смо да учествујемо у свим другим активностима како бисмо дошли до што бољих рјешења“, казала је Анђа Гајић.

 

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img