spot_img
spot_img

Потписан Меморандум о разумијевању између градоначелника и Мреже „Промовиши позитивно“

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Градоначелник Брчко дистрикта Босне и Херцеговине Синиша Милић данас је у згради Вијећнице у Брчком потписао Меморандум о разумијевању с Мрежом „Промовиши позитивно“ која окупља тринаест организација из Дистрикта те на тај начин формализовао сарадњу с циљем јачања друштвене кохезије.

Градоначелник је рекао да је Влада Брчко дистрикта БиХ препознала активности ове мреже и њихову опредијељеност за истински рад на унапређењима области које су од друштвеног интереса.

„Ово је један позитиван искорак у правцу унапређења наше сарадње, а све с циљем јачања друштвене кохезије. Такође, ми смо и у процедури доношења нових прописа који се тичу сарадње са невладиним сектором. Подсјећам вас да на простору Дистрикта има око 740 невладиних организација и различитих удружења и нису сви опредијељени да раде на реализацији конкретних пројеката и из тог разлога смо се одлучили на промјену прописа који ће увести више реда у тој области. Сигуран сам да ће уз законска рјешења која су на помолу Мрежа „Промовиши позитивно“, па и све њене чланице, можда још више имати или ће додатно доћи до изражаја њихова добра активност“, казао је Милић.

Координатор Мреже „Промовиши позитивно“ Дамир Раденковић казао је да су и до сада имали велику сарадњу и помоћ Кабинета градоначелника и да ће потписивање данашњег споразума формализовати додатне активности.

„Потписивање за нас значи опредијељеност градоначелника да подржи невладине организације које се баве суживотом, заједничким активностима, али и конкретним радом са младима и грађанима Дистрикта, а уједно нам и значи да можемо аплицирати и на различите пројекте гдје тиме показујемо сарадњу цивилног сектора и Владе што је један од циљева одрживог развоја. Жеља нам је да кроз ово покажемо да наше различитости етничке, културне, националне и било које друге јесу богатство а не прилика за проблем, сукоб, насиље и сл., такође, и да кроз законе регулишемо активности. Ми ћемо дати свој несебичан и велики допринос у јавним расправама да га усмјеримо на сарадњу са невладиним организацијама које постоје, раде, имају своју адресу и запосленике, а не на оне које су ту само због финансија“, казао је Раденковић подсјећајући да цјелокупну Мрежу подржава и ОЕБС од 2013. године, и да на њихову иницијативу данас Мрежа постоји.

Након потписивања Раденковић се захвалио и градоначелнику који је препознао потребу за потписивањем једног оваквог споразума.

 

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img