spot_img
spot_img

Potencijali distrikta Brčko i dalje nisu dio turističke ponude

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Distrikt Brčko ima povoljan geografski položaj, prirodne karakteristike ali i bogato kulturno-istorijsko nasljeđe za razvoj turizma.

Ti potencijali još nisu postali dio turističke ponude, djelimično i zbog toga što Brčko do sada nije imalo Turističku organizaciju.

Izletište „Brezička dolina“ nadomak Brčkog, mjesto je gdje se susreću tradicionalno etno selo i vazdušna banja. Ideju koja se rodila dok je radio u Švajcarskoj, Vaso Kisić je realizovao nakon odlaska u penziju.

Voćni klub iz Brčkog u cilju promocije domaćih proizvoda, kućne radinosti i zanatstva tokom godine organizuje devet različitih manifestacija koje su interesantne za domaće turiste.

Do sada pojedinačne inicijative izgradnje i uređenja etno sela i izletišta i organizovanja kulturnih, sportskih i privrednih manifestacija biće objedinjene u turističku ponudu Brčkog.

Ljepote rijeke Save i planine Majevice, kulturno – istorijski spomenici i manifestacije poput Savskog cvijeta, Pozorišnih susreta i Čari zime okosnica su turističke ponude distrikta Brčko.

 

(rtrs.tv)

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img