Попуните анкету: Стање спорта у Брчком - nula49.com
spot_img
spot_img

Попуните анкету: Стање спорта у Брчком

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Од данас је активна и јавности доступна онлине Анкета на тему „Колико сте (не)задовољни стањем спорта у Брчко дистрикту?“ на Фејсбук страници „Брчко без корупције“.

Анкета је анонимна и спроводи се искључиво за потребе истраживања у оквиру пројекта „Транспарентно финансирање непрофитних организација из буџета Брчко дистрикта БиХ“. У наредном периоду одржаће се и улична акција на којој ће се уживо моћи одговорити на питања из анкете, а циљ је укључивање што већег броја грађана у саму кампању, саопштено је из ове организације.

“Свјесни чињенице да је стање спорта у Брчком алармантно, јер се огромне количине новца из годишњег буџета издвајају за додјелу донација непрофитним организацијама из области спорта и културе, а резултати њиховог дјеловања нису видљиви. Новац се троши нетранспарентно, а своје незадовољство тим поводом свакодневно исказују и спортски клубови из Брчко дистрикта од којих је неколицина управо из овог разлога и престала са својим дјеловањем. Неки од спортских клубова су и активни чланови Групе „Транспарентно финансирање непрофитних организација из буџета Брчко дистрикта“ која се залаже за објективан и недискриминирајући начин додјеле средстава цивилним организацијама. Напомињемо да је стопиран Јавни позив за додјелу донација непрофитним организацијама из области спорта и културе у износу од 1.450.000,00 КМ, који је требало да буде отворен до 30.11.2022. године”, наводи се у саопштењу Групе “Транспарентно”.

Како би се побољшала ситуација, која је и даље тешко у цјелости рјешива – уз Правилник о додјели донација неопходно је увести и обавезно објављивање Бодовне скале са јасно дефинисаним критеријумима за додјелу истих, додају из ове организације.

Анкету можете попунити ОВДЈЕ.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img