Položen kamen temeljac za izgradnju sportske sale u Potočarima

Polaganjem kamena temeljca danas je ozvaničen početak radova na izgradnji sportske sale u JU Druga osnovna škola, područna škola u Mjesnoj zajednici Potočari, koju pohađa 110 đaka.

Esed Kadrić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH istakao je da je ovo jedna od pet sportskih sala koje se trenutno grade na području Brčko distrikta.

„Ovo je potvrda našeg usaglašenog političkog principa o ujednačenom ulaganju na svim područjima Brčko distrikta. Ovu školu pohađaju djeca koja gravitiraju iz pet mjesnih zajednica i ukazala se prijeka potreba da se uradi fiskulturna sala“, rekao je gradonačelnik Kadrić.

On je podsjetio da je Vlada Distrikta u prethodnom sazivu realizovala sve pripremne radnje za ovaj projekat, i istakao da je sadašnji saziv užurbanim aktivnostima obezbijedio uslove da danas krene izgradnja.

„Nastavljamo sa javnim ulaganjima i u vrijeme pandemije izgradnjom neophodne infrastrukture i stvaranjem jednakih uslova za sve učenike“, zaključio je Kadrić.

Siniša Milić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH naglasio je da sala neće služiti samo za odvijanje nastave već da će imati svoju funkciju i za sportske klubove i udruženja koja se rekreativno bave sportom.

„U tom smislu ovaj projekat će pokazati svoju opravdanost. Nastavićemo sa ulaganjima u obrazovni sistem vodeći računa da je ulaganje u materijalno-tehničke pretpostavke za vaspitno-obrazovni proces samo jedan segment tog procesa. Moraćemo u narednom periodu više pažnje posvetiti i kadrovskim rješenjima i ukupnoj organizaciji nastave kako bi Brčko distrikt održalo epitet područja u kome se nastavni procesi i vaspitanje djece odvija na kvalitetan način“, zaključio je Milić.

Mario Babić, direktor škole istakao je da ova sala ima veliki značaj i za učenike i za nastavnike, ali i građane koji žive na ovom prostoru.

„Nadam se da će brzo biti okončani radovi jer je bilo poteškoća prilikom izvođenja nastave fizičkog vaspitanja i nastavnici i učitelji su se dovijali kako na najbolji način realizovati nastavu“, zaključio je Babić.

 

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime