Položen kamen temeljac za fiskulturnu salu u područnoj školi Brod

Šef Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine danas je zajedno sa direktorom JU Pete osnovne škole Mirzom Fazlovićem u krugu područne škole u naselju Brod u Brčkom položio kamen temeljac za izgradnju fiskulturne sale.

On je kazao da će izgradnja ove sale puno značiti za djecu koja pohađaju školu, ali i za mještane ove mjesne zajednice.

„Ovo je jedna od posljednjih škola koja nije imala salu i ovim će se to završiti. Dvorana će da se radi u dvije faze i prva faza će koštati oko 215.000 KM, a kompletan projekat košta oko 500.000 KM. Ovim budžetom planirana su i sredstva za projektovanje škole, što znači da će ova područna škola ujedno za tri do četiri godine postati i devetogodišnja škola“, kazao je Osmanović.

Direktor JU Pete osnovne škole Mirza Fazlović kazao je da područna škola Brod broji 150 đaka i izgradnjom ove sale đaci će imati izvrsne uslove koje do sada nisu imali.

„Izgradnjom ovog objekta Peta osnovna škola će u tehničkom smislu imati prave uslove za rad kada je u pitanju fizičko i zdravstveno vaspitanje. Trenutno se nastava fizičkog i zdravstvenog vaspitanja izvodi na spoljnjem igralištu i u učionici, a izgradnjom ove sale to će se promijeniti. Fiskulturna sala imaće oko 430 kvadrata korisnog prostora, što zadovoljava sve ono što škole treba da imaju, odnosno u potpunosti će zadovoljiti uslove i za petogodišnju, ali i devetogodišnju školu. Očekujemo da će škola za naredne dvije do tri godine imati u potpunosti opremljenu salu na Brodu“, kazao je Fazlović.

 

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime