Položen kamen temeljac za fiskulturnu salu u Omerbegovači

Šef Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Senad Osmanović danas je zajedno sa direktorom Druge osnovne škole Marijem Babićem svečano položio kamen temeljac za fiskulturnu salu u područnoj školi Omerbegovača.

Osmanović je kazao je da će đaci napokon dobiti fiskulturnu salu i da će konačno moći imati obrazovanje kakvo zaslužuju.

„Ovo je još jedan veliki infrastrukturni objekat u Drugoj osnovnoj školi, to jest područnoj školi Omerbegovača. Projekat je vrijedan oko 500 hiljada konvertibilnih maraka i za nabavku opreme trebaće još dodatnih 80 hiljada konvertibilnih maraka. Očekujemo da se ubrzo završi kompletan projekat kako bi ova škola konačno dobila još jedan sadržaj koji je nedostajao godinama. Mališani će imati obrazovanje kakvo zaslužuju”, kazao je Osmanović dodajući da se u distriktu za učenike gradi sportska dvorana i u Rašljanima, Potočarima i da je u planu izgradnja fiskulturne sale u područnoj Petoj osnovnoj školi u naselju Brod.

Mario Babić, direktor Druge osnovne škole Brčko distrikta BiH, kazao je da su đaci do sada nastavu fizičkog vaspitanja imali u improvizovanoj učionici i da će izgradnja fiskulturne sale doprinijeti poboljšanju kvaliteta i uslova rada.

„Izgradnja ove sale doprinijeće uveliko poboljšanju kvaliteta i uslova rada i održavanja nastave našim učenicima jer do sada smo izvodili nastavu fizičkog u improvizovanoj učionici. Mislim da je to veliki podstrek i za mjesnu zajednicu kao i djecu. Nadam se da će djeca početi koristiti ovu salu u školskoj 2020/2021. godini”, kazao je Babić.

Svečanom polaganju kamena temeljca prisustvovao je i predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić, predstavnici izvršne vlasti u distriktu, predstavnici Mjesne zajednice Omerbegovača kao i đaci i mještani ovog naselja.

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime