spot_img
spot_img

Poljoprivredna i medicinska škola: Dani otvorenih vrata obilježeni brojnim aktivnostima

spot_img
spot_img

U nizu aktivnosti koje se odvijaju u Poljoprivrednoj i medicinskoj školi povodom dana škole, učenici veterinarskih tehničara II i III razreda su, zajedno sa svojim nastavnicima stručnih predmeta, organizovali klinički pregled kućnih ljubimaca i domaćih životinja.

U savremeno opremljenom kabinetu veterinarske medicine su gostima, a i prisutnim učenicima i nastavnicima škole demonstrirali osnovne metode kliničkog pregleda kao i aplikacije lijekova i protivparazitarnih medikamenata.

Mladi veterinari posebno su se zahvalili učenicima JU Druge osnovne škole, koji su ih posjetili i, kako kažu, nadaju se, ponijeli pozitivne utiske.

U sklopu obilježavanja Dana otvorenih vrata, učenici Veterinarskih tehničara takođe su, zajedno sa svojim profesorima, organizovali mini izložbu ukrasne živine i golubova.

Posjetiocima su predstavljene glavne karakteristike izloženih rasa, kao i sudijsko ocjenjivanje golubova i na kraju aplikacija lijekova.

Osim učenika Poljoprivredne i medicinske škole, ovoj izložbi prisustvovali su i učenici Druge osnovne škole i Četvrte osnovne škole.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img