spot_img

Policija u veoma kratkom roku pronašla izvršioce jučerašnjih krađa

Published:

Tokom jučerašnjeg dana Policiji su prijavljene tri prijave o počinjenju krivičnih djela na području Brčko distrikta BiH, i to: jedno krivično djelo  “krađa” i dva krivična djela “teška krađa”.

Odmah po saznanju, od strane policijskih službenika, pokrenute su aktivnosti na rasvjetljavanju istih, kojima su (u veoma kratkom roku) pronađena i identifikovana lica koja se dovode u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela.

Naime, tokom jučerašnjeg dana oko 11,00 sati, Policiji se obratio građanin iz Brčkog i prijavio da je nepoznato lice ušlo u prostorije bivše fabrike stočne hrane u ulici D. Maksimovića u Brčko, i da najvjerovatnije vrši krađu. Na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su na istom zatekli lice sa inicijalima V.M. rođen 1962. godine sa područja Brčkog, koji je pripremao za otuđenje bakarne kablove. S obzirom da postoje osnovi sumnje da je počinjeno krivično djelo “krađa” iz člana 280. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, protiv pomenutog lica će biti podnesen izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH.

Oko 14,35 sati Policiji se obratila građanka iz Brčkog i prijavila da je od strane nepoznatog izvršioca ili više njih, izvršena provala u njenu kuću u mjestu Ulović. Na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su izvršili uviđaj. Uviđajnim radnjama konstatovano je da je provala najvjerovatnije izvršena kroz prozor objekta, te da je iz iste otuđena određena količina elektrokablova, televizor i DVD recorder, te da je takođe izvršena provala u putničko vozilo koje se nalazilo u garaži i da je iz istog otuđen autokasetofon.

Istog dana oko 11,43 sati Policiji se obratio građanin iz mjesta Brka, i prijavio da je od strane nepoznatog izvršioca ili više njih, izvršena provala u hladnjaču njegovog restorana. Na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su izvršili uviđaj. Uviđajnim radnjama, konstatovano je da je provala najvjerovatnije izvršena kidanjem katanca na vratima hladnjače, te da je iz iste otuđena veća količina bezalkoholnog i alkoholnog pića.

S obzirom da su postojali osnovi sumnje da su počinjena krivična djela “Teška krađa” iz člana 281. stav 1. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, pripadnici policije su preduzeli istražne radnje na pronalasku izvršioca ovih krivičnih djela i otuđenih predmeta.

Nakon preduzetih operativno-taktičkih radnji, policijski službenici su (u veoma kratkom roku), tokom jučerašnjeg dana, prikupili informacije i dokaze da se u direktnu vezu  sa izvršenjem ovih krivičnih djela dovodi lice sa inicijalima M.H. rođen 1997. godine sa područja Brčkog i jedno lice kome se trenutno utvrđuje identitet. U sklopu preduzetih radnji, tokom dana, kod istih je i pronađen jedan dio otuđenih predmeta (pića i el. kablova).

Nakon izvršene kriminalističke obrade Policija će protiv istih podnijeti izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH zbog počinjenja krivičnih djela “Teška krađa” iz člana 281. stav 1. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img