spot_img
spot_img

Policija provodi intenzivnu istragu u vezi sa detonacijom u naselju Kolobara koja je izazvala veću uznemirenost građana

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Policiji Brčko distrikta BiH je dana 06. 02. 2021. godine u 18:14 sati prijavljeno da je u naselju Kolobara u ulici Kantardžića u neposrednoj blizini česme aktivirana eksplozivna naprava.

Odmah nakon prijave policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su izašli na lice mjesta i pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH izvršili uviđaj.

Uviđajem je utvrđeno da je u betonsku kantu za smeće ubačeno pirotehničko sredstvo jačeg intenziteta, te da se najvjerovatnije radi o nepromišljenom potezu mlađih osoba i da je tom prilikom načinjena manja materijalna šteta, te da nema štete na okolnim objektima, kao ni povrijeđenih lica.

Policija Brčko distrikta BiH pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH radi na utvrđivanju postojanja elemenata krivičnog djela „Izazivanje opšte opasnosti“ iz člana 317.stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH i hitno će preduzeti sve neophodne istražne radnje na rasvjetljavanju okolnosti i sankcionisanju odgovornih u skladu sa zakonom.

                                                      

 

 

                                                                                  POLICIJA BRČKO DISTRIKTA BiH

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img