spot_img
spot_img

Policija: Održano predavanje za osnovce

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Policija Brčko distrikta BiH kroz svoje redovne aktivnosti koje provodi u oblasti sigurnosti, djeluje i na polju prevencije svih oblika rizičnog ponašanja u školama na području Brčko distrikta BiH, za šta su zaduženi školski policajci koji to provode kroz direktan kontakt sa učenicima u osnovnim i srednjim školama.

Danas je taj direktan kontakt ostvaren u prostorijama Policije koja je bila domaćin za 62 učenika iz četiri odjeljenja Prve osnovne škole. Za njih je upriličeno predavanje koje je obuhvatilo više tema od promjene okruženja koje uslijedi nakon upisa u srednje škole, razvijanja dobrih međusobnih odnosa s drugim učenicima, prevencije govora mržnje i vršnjačkog nasilja, pa do pojedinih odredbi Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH. Predavanju su prisustvovali i predstavnici Omladinskog centra Vermont koji su u svom kratkom obraćanju učenike upoznali sa svojim projektom pod nazivom „Karijerno usmjeravanje” čija realizacija će biti upriličena u narednom periodu.

Ovo je prvo po redu predavanje o navedenim temama, a naredna će biti planirana u dogovoru sa Odjelom za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img