spot_img
spot_img

Полиција наставља истражне радње: Б.А. предат Тужилаштву, сумња се да је починио отмицу и убиство

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Полиција Брчко дистрикта БиХ је под надзором Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ наставила интензивне истражне радње на документовању свих чињеница и доказа битних за расвјетљавање нестанка и смрти лица Ф.М., чије беживотно тијело је пронађено дана 01.06.2021. године на подручју села Јагодњак.

У наставку свеобухватних радњи доказивања и предузимањем других потребних криминалистичких мјера и радњи прикупљени су потребни докази, те је Полиција Брчко дистрикта БиХ дана 02. 06. 2021. године упутила Извјештај Тужилаштву Брчко дистрикта БиХ због основа сумње да су почињена кривична дјела „Отмица“ из члана 177. став (1) и кривично дјело „Убиство“ Из члана 163. став (2) тачка 1. Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ, против лица Б.А. рођеног 1982. године у Брчком, гдје је и настањен, а који је претходно лишен слободе.

Осумњичени је према прикупљеним доказима претходно планирао и припремио да другог противправно држи или му на други начин одузме или ограничи слободу кретања или га присили да нешто учини или трпи, након тога уз употребу подесног предмета лишио живота лице Ф.М. рођен 1941. године у Брчком, гдје је и настањен, те предузео више радњи на прикривању трагова извршења кривичног дјела.

Поред тога што оваква кривична дјела спадају у групу најтежих и најсложенијих кривичних дјела припадници Полиције Брчко дистрикта БиХ су под надзором предметног тужиоца Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ у веома кратком временском периоду разјаснили кључне чињенице и околности, прикупили одређене доказе, идентификовали и лишили слободе осумњиченог.

Осумњичени Б.А. предат је у даљу надлежност Тужилаштву, под чијим надзором ће бити настављене даље радње доказивања у предметној кривичној истрази.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img